SAĞLıK Haber Girişi : 14 Mart 2017 22:16

14 Mart Tıp Bayramınız Kutlu Olsun

14 Mart Tıp Bayramınız Kutlu Olsun
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Kars'tan yayınlanan mesajlar şu şekilde.
Kars Güncel- 14 Mart Tıp Bayramınız Kutlu Olsun
AK Parti Kars Milletvekili Y. Selahattin Beyribey; "Sosyal Devlet anlayışının en önemli unsurlarından biri sağlık hizmetlerinin gereği gibi yerine getirilmesidir. Önce insan anlayışının benimsendiği günümüzde tıp biliminin neferleri doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız Ülkemizin gözbebeği konumundadırlar. Gece gündüz yağmur çamur demeden bayram tatil bilmeden insan yaşamına saygı çerçevesinde büyük bir özveri ile sağlıklı bir toplumun oluşması için ellerinden gelen her türlü çabayı esirgemeyen tıp camiamıza da, bu gelişmelerle birlikte göstermiş oldukları gayretler için şükranlarımı sunuyorum. Bu vesile ile sağlık hizmetlerinin Ülkemizde en üst seviyeye çıkarılması için fedakarca çalışan, hayatını tıp bilimine ve insanlığın hizmetine adayan ve sağlık hizmetlerini halkımıza ulaşmada büyük özveri ile görev alan tüm meslektaşlarımın ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutluyor kendilerine başarılar diliyorum."

Kars Valisi Rahmi Doğan; "İnsanların doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerinden belki de en önemlisi sağlıklı yaşam hakkıdır. Bu nedenle yaşadığımız çağda tüm insanlara ulaşılabilir sağlık hizmeti verilmesi gelişmişliğin temel göstergelerinden biri olarak kabul görmektedir. Devletimiz de ''Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı toplumlar ulaşabilir.'' anlayışıyla son yıllarda sağlık alanında önemli atılımlar ve başarılı çalışmalar gerçekleştirmiştir. Bunun doğal bir sonucu olarak sağlık ve tedavi alanında Türkiye, tercih edilen ülke konumuna ulaşmıştır. Bir nefeslik sıhhatin bile değerinin ölçülemeyeceğinin bilincinde olarak; sağlık sektörü çalışanlarına sevgi ve şükranlarımı sunar, Tıp Bayramlarını kutlar, tüm insanlık için sağlık ve huzur dolu bir yaşam temenni ederim."

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın; "Türkiye'de, en zor koşullarda bile, deneyim ve birikimleriyle, alanındaki gelişmeleri yakından izleyerek kullanan, mesleğinde yetkinliğini kanıtlamış doktorların ve sağlık çalışanlarının övünmekte, özverili çalışmaları ve sevgi dolu yaklaşımlarıyla geleceğe güvenle baktıklarını belirterek, "Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı bir toplumla ulaşılabilir. Son yıllarda sağlık alanında ülkemizde çok önemli gelişmeler yaşanmakta ve izlenen isabetli politikalar sayesinde sağlık kalitesi hızla yükselmektedir. Sağlık kuruluşlarımızın fiziki imkanlarında meydana gelen gelişmeler bu alana verilen önemin açık bir göstergesidir. Günümüzde ülkelerin gelişmişlik düzeyinin en temel göstergesinin bir kolu da sağlık hizmetlerinde ulaşılan noktadır. Hiç birimizin vazgeçemeyeceği sağlıklı bir hayatta en etkin rolü oynayan doktorlarımız ve sağlık sektörü çalışanları karşılaştıkları zorluklara göğüs gererek bu saygın ve onurlu mesleklerini büyük bir özveriyle yürütmektedirler.
İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren doktorlarımız ile diğer sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramını saygıyla kutlarım."


Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Vali Yardımcısı Erdinç Dolu; "Onurlu ve kutsal bir mesleği üstlenmiş olan hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarımızın sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde gece gündüz, her yerde ve her koşulda, büyük bir özveriyle görev yaptıkları kuşkusuzdur.
Etkin ve kaliteli sağlık sistemi, nitelikli bir toplumda en önemli unsurlardan biridir. İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedefidir.
Bu duygularla, değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı'nı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum."

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; "Tıp camiamız, gece gündüz, yağmur çamur demeden, bayram, tatil bilmeden insan yaşamına saygı çerçevesinde büyük bir özveriyle sağlıklı bir toplumun oluşması için ellerinden gelen her türlü çabayı göstermektedir. Bu düşüncelerim ışığında büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' diyerek kendi sağlığını emanet ettiği ve hastalarını kendi yakını olarak kabul ederek hizmet veren, bu kutsal ve onurlu mesleği büyük bir özveriyle yerine getiren tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.''

Kars İl Sağlık Müdürü Abdil Yılmaz; "Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire" adlı tıp okulunun açılış tarihi olan 14 Mart 1827, ülkemizde modern tıp eğitiminin başlangıcı olarak kabul edilmektedir. Cumhuriyet tarihinden itibaren sağlık alanındaki teknolojik gelişmeler ve özellikle son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlar ile gerek tanı koymada, gerekse tedavi aşamasında uygulanan modern yaklaşımlar sağlık hizmetinin en iyi standartlarda verilmesine yol açmıştır. Tıp mesleğini icra eden sağlık çalışanları da sürekli kendilerini yenileme ve geliştirme ihtiyacı duyarak mesleklerini çağın gereklerine uygun bir şekilde insan sevgisi, özveri ve fedakârlık ilkeleri kapsamında ifa etmeye çalışırlar.

Sağlıklı toplum oluşturabilme uğruna ve vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri, insanların en temel hakkı olan sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücüyle çalışan gece gündüz demeden hizmet vermeyi, her türlü zorluğa rağmen mesleklerini özveriyle devam ettirmeyi, bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren değerli hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın "14 Mart Tıp Bayramını" nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum"


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.