KARS Haber Girişi : 18 Mayıs 2020 23:23

Kars Valiliği'nden Operasyon Açıklaması

Kars Valiliği'nden Operasyon Açıklaması
Kars Valiliği bugün Kağızman ilçesinde jandarma personeli tarafından düzenlenen ve bir şehidimizin olduğu operasyona ilişkin açıklama yaptı.

Kars Güncel- Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada; "İl Jandarma Komutanlığımıza bağlı Kağızman Jandarma Komando Tabur Komutanlığınca, Kağızman Çemçe Bölgesinde icra edilen Kapan-8 Harekâtında 18 Mayıs 2020 günü saat 15.00 sıralarında BTÖ mensupları ile girilen silahlı çatışmada kahraman Mehmetçiklerimiz J.Yzb. Ferhat Çiftçi ağır, J.Uzm.Çvş.Ökkeş Durmaz ve J.Uzm.Çvş.Kenan Tecirli ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı personel derhal helikopterle Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilmiştir.

Yaralı personelden J.Yzb. Ferhat Çiftçi, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralanan J.Uzm.Çvş.Ökkeş Durmaz ve J.Uzm.Çvş.Kenan Tecirli’nin tedavilerine devam edilmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.

İcra edilen Kapan-8 Harekatı’nda 3 BTÖ mensubu silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir." denildi.

Ayrıca şehidimiz için 19 Mayıs 2020 Salı günü (yarın) Kars Harakani Havalimanı'nda düzenlenecek törenin ardından memleketine defnedilmek üzere gönderilecek. 

Kars Valisi Türker Öksüz'den Başsağlığı Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz; "Kağızman Jandarma Komando Tabur Komutanlığımızca  Çemçe Bölgesi'nde icra edilen Kapan-8 Harekatında BTÖ ile çıkan çatışmada şehit düşen kahraman mehmetçiğimiz Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi'ye cenabı Allah'tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize bağsağlığı, diğer yaralı mehmetçiklerimiz  J.Uzm.Çvş.Ökkeş Durmaz ve J.Uzm.Çvş.Kenan Tecirli'ye acil şifalar dilerim." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • İstasyon 01 Ocak 1970 02:00

    Kars güncel sen daha dünde kalmışsın herzamanki gibi

  • Mert başbuğ 01 Ocak 1970 02:00

    Amk kagizmani çocuğunuzu colugunuzu sıkım sizin amk cahilleri okul okumazlar daga piç olmaya çıkarlar orowpu cocuklari şehitlere allah rahmet eyler ama sizin gibi it soylarına ne eyler o meçhul