KARS Haber Girişi : 18 Şubat 2020 21:16

Kars'ta Şehir Merkezinde Beyaz Gelincik Görüntülendi

Kars'ta Şehir Merkezinde Beyaz Gelincik Görüntülendi
Kars'ta kent merkezinde sansargiller ailesinden olan Beyaz Gelincik görüntülendi.
Kars Güncel- Kars'ta vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla beyaz gelincik görüntülendi.
Eski garajlar olarak bilinen bölgede bir esnaf tarafından kaydedilen görüntülerde bahçe duvarı arasından çıkan beyaz gelincik hızlı bir şekilde etrafı izledikten sonra dikkatli bir şekilde kamufle oluyor. Daha sonra ise gözlerden kayboluyor. 

“BEYAZ GELİNCİK” NEDEN BEYAZ?
“Sansargiller ailesinden olan, daha çok yer altında yaşayan ve dışarı çok az çıkan Beyaz Gelincik, genellikle fare ve kuş yumurtaları ile besleniyor. Yer altında gizlendiği için görüntü alınması çok zor olan hayvan türlerinden olan Beyaz Gelincik, uzun gövde ve kuyruğuyla çok hızlı hareket ediyor ve çok küçük deliklerden içeri girebilme yeteneğine sahip.” denilerek “detaylı” tanımı da yapılan hayvan aslında bayağı gelincikten (Mustela nivalis) başkası değil.

Bazı hayvanların vücut renklerinde mevsimsel değişlikler görülebiliyor. Bu hayvanlar, vücut renklerini yılda bir veya daha fazla kez değiştirebilirler. Gelincik de bu hayvanlardan biri. Mevsimlerin değişimi, sıcaklık ve gün ışığının şiddetini değiştirir. Buna bağlı olarak hayvanların hormonal dengeleri değişir. Bu da, vücut renklerinin değişimini tetikler. Diğer aylarda koyu renkli olan bazı hayvanlar, kış aylarında bembeyaz bir posta bürünürler. Bu postlar, yazları büründükleri posta göre çok daha kalındır, çok daha güçlü kamuflaj sağlar ve çok daha yoğundur. 

Vatandaş Kamerasından Beyaz Gelincik Görüntüsü

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.