KARS Haber Girişi : 16 Nisan 2020 19:24

Kars'ta Koronavirüs'te Son Durum Kaç Vaka Var, Kars'ta Koronadan Ölenlerin Sayısı

Kars'ta Koronavirüs'te Son Durum Kaç Vaka Var, Kars'ta Koronadan Ölenlerin Sayısı
Kars'ta COVİD-19 pandemisi nedeniyle test sonucu pozitif olan toplam vaka sayısı 141'e yükselirken tedavisi tamamlanarak iyileşen hasta sayısı ise 58'e yükseldi.
Kars Güncel- Ass. Dr. Mustafa Kemal Eski'nin yaptığı ve resmi olmayan son paylaşıma göre Kars'ta 14 Mayıs 2020 tarihi itibariyle toplam vaka sayısı 141'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı'ndan alınan izin doğrultusunda bakanlığın açıkladığı sayısal veriler üzerinden analizler hazırlayan Dr. Mustafa Kemal Eski'den edindiğimiz bilgilere göre Karsın Koronavirüs'te son durum tablosu şu şekilde;

Kars'ta Toplam Vaka Sayısı 141 İyileşen Hasta Sayısı 58
Kars'ta bugün itibari ile yapılan test sayısı  2775 üzerinde olup, toplam pozitif vaka sayısı ise 141'e yükselirken, aktif vaka sayısı ise 76 oldu. Pozitif vaka sayılarının yerleşim yerlerine göre dağılımının ise Kars Merkez'de 123, Kağızman İlçesinde 14, Selim İlçesinde 4 olduğu belirtildi.

Ayrıca pozitif vakalardan hastanelerde tedavi işlemleri gerçekleştirilen 58 hastanın ise iyileşerek sağlığına kavuştuğu, yoğun bakımda yatan hasta sayısının 4 olduğu ve şu ana kadar Kars'ta 7 kişinin koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği bilgisine ulaşıldı.

Kars'ta Toplam Karantina Sayısı Kaç?
Kars'ta karantina altında bulunanların sayısal dağılımı ise şu şekilde; Filyasyon karantina sayısı: 30, KYK yurdunda karantinada olanların sayısı 16 kişi olup, toplamda 46  kişinin karantina altında olduğu öğrenilen bilgiler arasında.

Kars'ta Tedbirlere Eksiksiz Devam Edilmeli
Kars'la ilgili koronavirüs tablosununa ilişkin bilgilendirme yapan Dr. Mustafa Kemal Eski, Karslı vatandaşların korona tedbirlerine ve sosyal izolasyona dikkat etmeleri konusunda da uyarılarırken, Toplum içi enfeksiyon tespitinin olduğu, Kars'ta merkez içi veri sayısının ise 2 katı yükselişte olduğunu belirtip vatandaşların rehavete kapılmadan korona tedbir kurallarına uymalarını istedi.

Konuyla ilgili Kars Valisi Türker Öksüz, dün gerçekleştirilen İl Pandemi Kurulu toplantısı sonrasında; "Çok çabuk bulaşan bu virüs, rehaveti ve tedbirsizliği asla kaldırmıyor.Bu durum, tüm ülkemiz gibi ilimiz Kars içinde geçerli bir durumdur. Sıcak havanın da etkisi olacakki maalesef sokaklarımızın dolu olduğunu ve vatandaşlarımızın sosyal mesafe kuralına riayet etmediklerini görüyoruz. Burada Kars olarak bu rehaveti yaşayacak noktada olmadığımızı, son 10 günde vaka sayılarımızda artış olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Maske kullanımını hayatımızın bir parçası olarak görmemiz ve belirlenen kurallara riayet etmemiz gerekiyor. Kimsenin başkasının ölümüne sebep olacak bu virüsü, yaymaya ve bulaştırmaya hakkı yoktur. " ifadelerine yer vermişti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ??? 01 Ocak 1970 02:00

    Acaba güncel rakamlar neden kars halkıyla paylaşılmıyor

  • ... 01 Ocak 1970 02:00

    Güncel verileri paylaşabilirmisiniz

  • ??? 01 Ocak 1970 02:00

    Nèden haberi güncellemiyorsunuz