KARS Haber Girişi : 01 Haziran 2020 09:20

Kars'ta Cafeler Uzun Aradan Sonra Tekrar Hizmet Vermeye Başladı

Kars'ta Cafeler Uzun Aradan Sonra Tekrar Hizmet Vermeye Başladı
Kars'ta koronavirüs tedbirleri kapsamında belli bir süreliğine kapatılan işletmeler 1 Haziran itibariyle tekrar hizmet vermeye başladı.
Kars Güncel- Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yeni normalleşme takvimi açıklanmıştı.

Normalleşme takvimi kapsamında 1 Haziran itibariyle bir çok farklı sektörde bulunan işletmeler tekrar ticari faaliyetlerine başlaması kararlaştırılmıştı.

Kars'ta 1 Haziran itibariyle açılışına izin verilen işletmeler gerekli dezenfeksiyon işlemlerini yapmasının ardından kapılarını müşterilerine açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni normalleşme takvimine göre açılarak hizmet verecek işletmeler şu şekilde;

Kreşler ve gündüz bakım evlerinin tamamı 1 Haziran'da açılacak.

1 Haziran tarihi itibariyle lokanta, restoran, kıraathaneler, kafeler, plajlar, milli parklar ve bahçeler saat 22:00'a kadar hizmet verebilecek. Eğlence mekanları ve nargile salonları hariç.

Müze örenyerleri, hayvan satış yerleri 1 Haziran'da faaliyete geçebilecek. Bireysel sporsal faaliyetlerle ilgili kısıtlamalar kaldırılmıştır. Spor tesisleri gece 24:00'a kadar hizmet verecek.

Açık hava konserleri saat 24:00 ile sınırlı olmak üzere başlayabilecek.

Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşlardan maske, mesafe ve temizlik kuralına uymalarını istedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.