KARS Haber Girişi : 17 Ekim 2017 16:20

Bakan Arslan Kars'ta Çalışmaları Değerlendirdi

Bakan Arslan Kars'ta Çalışmaları Değerlendirdi
Bakan Arslan, taziye ziyareti için geldiği Kars'ta Vali Rahmi Doğan'dan yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı ardından da Kars'ta yapılan hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kars Güncel-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 102 yaşındaki akrabasının vefatı nedeniyle taziye için geldiği Kars'ta ziyaret ettiği Kağızman yolu Şantiyesinde yaptığı açıklamada ulaşım sektöründe 15 yıldır bir seferberlik olduğunu söyledi.

AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey ile özel uçakla geldiği Kars Harakani Havalimanı'nda Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti İl Başkanı, protokol ve daire amirleri ile partililer tarafından karşılanan Bakan Ahmet Arslan, taziye için Kağızman İlçesi'nin Bulanık Köyü'ne geçti.

Babasının amcasının oğlu Fahrettin Arslan için köyde kurulan taziye çadırını ziyaret eden Bakan Ahmet Arslan, okunan Kuran-ı Kerim ve yapılan duaların ardından akrabalarıyla görüşüp taziyeleri de kabul ettikten sonra, Kağızman yolunda devam eden yol çalışmaları inceledi ve Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü koordinesindeki şantiyeyi ziyaret etti. Karayolları 18. Bölge Müdürü Dr. Recep Yener Birliker'den çalışmalarda gelinen nokta ve projeyle ilgili bilgiler aldı.

ULAŞTIRMADA 15 YILDIR SEFERBERLİK VAR

Bakan Arslan burada yaptığı konuşmada, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak Türkiye'nin her yerinde diğer bakanlıklarımızda olduğu gibi ülkemizin kalkınabilmesi, insanımızın refah seviyesinin artması ve ekonominin, sanayinin, endüstrinin büyümesi, olmazsa olmaz lokomotifi olan ulaşım sektöründe gerçekten 15 yıldır bir seferberlik var adeta. Bu seferberlik çerçevesinde çok şey yaptık. Ülkenin ulaşılabilir, gelişebilir olması adına çok şey yaptık. Bu cümleden kastımız şu;  geçmişte sadece 6 ilimiz bölünmüş yolla birbirine bağlanırken bugün 76 ilimiz bölünmüş yollarla birbirine bağlanmış durumda. Ve inşallah 2019 yılında 81 ilin tamamını bölünmüş yolla birbirine bağlanacak hale getiriyoruz. Bunu yaparken aynı zamanda sürüş konforu olması adına sürücülerimizin ve yolcularımın rahatlığı adına Bütümlü Sıcak Karışım (BSK) dediğimiz, vatandaşımızın sıcak asfalt diye bildiği sıcak asfaltla gerçekten geçmiştekine göre çok artırarak yaptık. Bölünmüş yollarda 6 bin 100 kilometreyi bugün itibariyle 25 bin 500 kilometrenin üzerine çıkarmış durumdayken sıcak asfaltta da 8 bin 500 kilometreyi dün itibariyle 21 bin 500 kilometreler seviyesine çıkarmış durumdayız." dedi.

ÇALIŞMALAR HUZUR VERİYOR

"Hedefimiz her yıl yaklaşık 1000 kilometreye yakın bölünmüş yol yapmak, 2 bin kilometre civarında da  Bütümlü Sıcak Asfalt yapmak." diyen Bakan Arslan, bu hedefler çerçevesinde 81 ilde 780 bin kilometrekarede gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.

Sadece illeri bir başka ile bağlamak değil aynı zamanda ilçeleri hem bağlı oldukları ile hem komşu ilçelere bağlamak adına da yine yol standartlarını yükselttiklerini, bölünmüş yol haline getirdiklerini kaydeden Bakan Arslan, "Trafik durumuna göre de tek yollarda yine iyileştirme yapıyoruz. Bugün şantiyesini ziyaret ettiğimiz Kars ile Kağızman arasındaki yolda da benzer bir çalışma yapıyoruz. Geçmişte 7-8 metre genişliği olan bu tek yolları da artık 10-12 metrelik genişlikteki tek yol platformuna çeviriyoruz. Bundan sonra da çok daha geliştirerek çok daha konforlu ve kalitesini artırarak inşallah insanımızın hizmetine sunacağımız ulaştırma projelerini sadece karayolu değil demiryolu, havacılık, denizcilik, haberleşme sektörleri de dahil 780 bin kilometrekarenin her yerinde 80 milyonun yaşam standardını daha yukarılara çekmek ve bu ülkenin gelirini ekonomisini büyütecek katma değer oluşturacak projeleri inşallah peş peşe hayata geçiriyoruz. Bundan sonra da hayata geçirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

ŞANTİYE GÜNLERİNİ ÖZLEDİM

Kars Selim Ayrımı Kötek Devlet Yolu Şantiyesi ziyaretinde çalışanlarla birlikte hatıra fotoğrafları çektiren Bakan Arslan kendisinin şantiyede çalıştığı günlerini özlediğini de belirterek, "Doğrusu şantiyecilik yapmıştım mühendis olarak. Zaman zaman özlemiyor değilim. Şantiyeciliği zorluğuyla birlikte çok keyifli yönleri var. Kader birliği var önünüzde bir projeyi bitirme isteği var. Ve günün sonunda da projeler bitiyor ve mutlu oluyor. Doktor da ameliyatını yapıyor ve günün sonunda hastası iyileşince de memnun oluyor." şeklinde konuştu.

2017 YILINDA 2017 KİLOMETRE SICAK ASFALT YAPMA SÖZÜNÜ GERÇEKLEŞTİRDİK

Bakan Arslan, Valilik ziyaretinde de Vali Rahmi Doğan'dan yapılan çalışmalar hakkında brifing aldı ardından da Kars'ta yapılan hizmetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Arslan, "Sadece bir örnek vermek gerekirse 80 yılda bu ülke 50 kilometre tünel yapmış. Sadece 2017 yılında 1 yılda yaptığımız sene sonuna kadar hizmete açacağımız tünel miktarı 68 kilometre; sadece bir yılda. Bu bence başlı başına güzel bir örnek. Ama bilinmeli ki sadece bu değil. Sıcak asfaltta 2017 yılında 2017 kilometre sıcak asfalt yapma sözü vermiştik. Bu sözümüzü memnuniyetle yerine getirdik. Yine 900 kilometreye yakın bölünmüş yol bitirme hedefimiz vardı onu da yine memnuniyetle yerine getirdik. Bu sene gerçekten çok verimli çok güzel çalışmalar yaptık. Dolayısıyla sadece Kars'ta değil Kars artı 80 ilde aynı şekilde başarılı çalışmaları yapıyoruz." açıklamasını yaptı.

30 EKİM'DE GERÇEKTEN BİR TARİH YAZILMIŞ OLACAK

Bakan Arslan önümüzdeki günlerde açılacak olan ve ilk resmi tren seferinin Azerbaycan Bakü'den, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan ülkelerinin cumhurbaşkanlarının katılımıyla 30 Ekim'de başlatılacağını söyledi. Bakan Arslan konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Bakü Tiflis Kars Demiryolu Projesi sadece Kars için değil, ülkemiz için önemli bir proje. Sebebi; Londra'dan kalkan bir trenin Pekin'e kadar kesintisiz gidebilmesi önünde iki engel vardı. 1-Boğaz yani Asya ile Avrupa'yı denizin altından demiryolu ile bağlamaktı. Onu yaptık biliyorsunuz. İkinci eksik halka Kars ile Gürcistan'ın Ahılkelek arasında eksik olan kısım vardı. Bununla ilgili çalışmalar bitti. Biz gerek Temmuz ayında gerek Eylül ayının 27'sinde deneme seferleri yaptık. Eylül'ün 27'sinde Tiflis'ten trene binerek Kars'a kadar kesintisiz gelmiş olduk. Ahılkelek'te aktarma istasyonunda tren değişikliği ile geldik. Testler çok başarılı şekilde devam ediyor. 30 Ekim'de Bakü'den sayın cumhurbaşkanımızın, Azerbaycan ve Gürcistan cumhurbaşkanlarının katılımıyla Bakü'den ilk resmi tren seferini başlatmış olacağız. Ve inşallah Kars'ın kurtuluşu olan 30 Ekim'de o ilk tren Kars'a varmış olacak. Gerçekten bir tarih yazılmış olacak. İpek Demiryolu kesintisiz bir şekilde tekrar canlanmış olacak. Hiç şüpheniz olmasın ki İpek yolu geçmişte bu güzergâhtaki ülkeler için ne kadar önemli idiyse, ne kadar faydası var idiyse bu Demir İpek Yolu da güzergah üzerindeki ülkelere ve bölgemize ilimize de Kars'ımıza da gerçekten çok ciddi katma değer oluşturacak. Buraların ekonomisinin canlanmasına, buralardaki ürünlerin hedef pazarlarına erişmesine vesile olacaktır. O yüzden bu proje çok çok önemli. Tekrar şimdiden 30 Ekim Kars'ın kurtuluş gününde, kurtuluş yıldönümünde Bakü'den inşallah sayın cumhurbaşkanlarımızın katılımıyla ilk resmi treni başlatmış olacağız. Elbette ki emeği olan arkadaşlarla birlikte orada olacağız. Yine herkesi oraya da davet ediyoruz. Ama Karslılar test seferinde dahi trenin Kars'a gelişinde dahi olağanüstü bir ilgiyle geldiler, bizleri karşıladılar, treni karşıladılar. İnşallah o gün o resmi trenin gelişinde hemşehrilerimizde Kars Garı'nda o treni karşılayarak o mutluluğu paylaşırken aslında kendileriyle ilgili de güzel bir günün başlangıcını kutlamış olacaklar diye düşünüyorum."

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.