SAĞLıK Haber Girişi : 26 Haziran 2022 01:05

Yaz mevsiminde Mineral Kaybına Karşı Doğal Maden Suyu Tüketin 

Yaz mevsiminde Mineral Kaybına Karşı Doğal Maden Suyu Tüketin 
Maden suyu tüketimi ve faydaları hakkında açıklamalarda bulunan Diyetisyen Elvan Odabaşı sıcak havalarda vücudun ihtiyacı olan sıvı tüketimine dikkat çekti.

Yaz mevsiminde Mineral Kaybına Karşı Doğal Maden Suyu Tüketin 

 

Sağlıklı bir yaşam için hayatımızın her döneminde yeterli sıvı tüketimi vücudumuz için hayati öneme sahip. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle vücuttan atılan sıvıyı yerine koyabilmek gerekiyor. Maden suyu tüketimi ve faydaları hakkında açıklamalarda bulunan Diyetisyen Elvan Odabaşı sıcak havalarda vücudun ihtiyacı olan sıvı tüketimine dikkat çekti. Odabaşı, “Günde muhakkak birkaç bardak maden suyu tüketilmeli. Bu sayede vücudun ihtiyacı olan mineral kayıplarını yerine koyabiliriz” dedi.

 

Günlük Su Tüketiminizin 3’te 1’i Maden Suyu Olsun 

Diyetisyen Elvan Odabaşı, “Pandemide gördük ki vitamin ve mineral açısından oldukça fakirleşmiş durumdayız. O yüzden zengin gıdaları tercih etmemiz gerekiyor. Günde 2.-2,5 litrelik suya ihtiyaç duyuyorsak bunun 3’te 1’lik kısmını maden suyu ile karşılamada fayda var. Hem daha doğal yönden vücudumuz destek almış olur hem de maden suyunun içerisinde bulunan mineraller vücudumuzun günlük ihtiyacını karşılamak için destekleyici olabilir.” diye konuştu.

 

Günün Her Saati Maden Suyu Tüketebiliriz 

Odabaşı, “Sağlığımız için maden suyu olmazsa olmazımızdır. Artık ulaştığımız gıdanın zenginliği ve içeriği de sağlığımız için çok önemli ve gıdaların içeriğini daha çok değerlendirmemiz gerekmektedir. Hangi saatlerde yemek yiyorsanız öncesinde veya sonrasında maden suyu tüketebiliriz. Doğal maden suları içerdikleri mineraller ile vücudumuzun ihtiyacı olan mineralleri kolay ve ekonomik yoldan karşılayabilir.” dedi. 

 

Çocuklar ve Gençler de Maden Suyu Tüketebilir

Sıcak havalarda vücudun ortalamanın üzerinde su kaybettiğine dikkat çeken Diyetisyen Elvan Odabaşı, “Özellikle büyüme ve gelişme çağındaki çocukların daha fazla minerale ihtiyacı olacaktır. Bu yaşlar kaslar ve kemiklerin kuvvetlendiği dönemlerdir. 11-16 yaş arası çocuklar ve gençler için maden suyunu önemsiyorum. Özellikle büyüme ağrıları bu dönemlerde bir hayli görülebilir. Yaz ayları çocukların daha fazla boy attıkları dönemdir. Vitaminlerin ve minerallerin bir arada çalıştıkları bu dönemlerde maden suyu tüketimi çocukların sağlığı açısından destekleyici olabilir.” dedi. 

 

Hamileler ve Emziren Anneler için Maden Suyu Desteği

Odabaşı, 'Hamilelik ve emzirme dönemleri annelerin en çok sıvı ihtiyacı oldukları dönemlerdir. Gebelerin bu dönemlerde günde 2 tane maden suyu içmeleri hem sıvı ihtiyacını karşılamak hem de sindirim sistemini desteklemek için faydalı olabilir. Emziren annelerde de maden suyu tüketimini önemsiyoruz. Maden suyu sütün mineral değerini de destekleyecektir. Loğusa şerbeti yerine sodyum ve magnezyum bakımından zengin olan maden suları tercih edilebilir. Bu annelerin süt performansını da destekleyecektir.” diye konuştu. 

 

2 Doğal Kaynak, 2 Doğal Zenginlik

Tüm Türkiye’de ve dünyada büyük beğeniyle tüketilen, satışından elde ettiği tüm gelir yardım amaçlı faaliyetler için kullanılan Kızılay Doğal Maden Suları, 2 doğal kaynağın zenginliğini tüketicilere sunuyor. Kızılay Afyonkarahisar, içeriğindeki 3480mg/l oranındaki mineral yapısıyla Türkiye’nin en zengin mineral kaynağı olarak ön plana çıkıyor. Kızılay Erzincan ise içerisinde yer alan 317mg/l magnezyum ile dünyanın magnezyum açısından en zengin maden sularından biridir.