GÜNDEM Haber Girişi : 13 Kasım 2023 18:59

Vatandaşa Dağıtılan Yardım Kömürleri Çöpe Gidiyor

Vatandaşa Dağıtılan Yardım Kömürleri Çöpe Gidiyor
Kağızman ilçesinde, Kağızman Kaymakamlığı öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma tarafından her yıl dar gelirli vatandaşlara dağıtılan kömürler tartışma konusu oldu.

Vatandaşa Dağıtılan Yardım Kömürleri Çöpe Gidiyor

Kağızman ilçesinde, Kağızman Kaymakamlığı öncülüğünde Sosyal Yardımlaşma tarafından her yıl dar gelirli vatandaşlara dağıtılan kömürler tartışma konusu oldu.

Vatandaşlar kömür poşetlerinden kalitesiz kömür ve taş çıktığını yanmayınca da çöpe attıklarını öne sürdüler. Şahindere  Mahallesi sakinleri, kendilerine yardım diye dağıtılan kömürün çok kalitesiz olduğunu dile getirdiler. Yolun kenarına istifledikleri torbaların bir an önce alınmasını isteyen vatandaşlar, bir torbayı açarak; “Bize yardım adı altında verilen kömürleri sobaya koyduğumuzda yanmıyor ve bir süre sonra sobaya baktığımızda kömür diye koyduğumuzun aslında taş olduğunu görüyoruz. Bize geçenlerde devlet tarafından 30 torba kömür dağıtıldı. Daha önce dağıtılan torbalar bu kadar ağır değildi. Biz de bütün kömürleri içeriye taşıdık. Bazıları bu kömürleri 5 kat yukarıya, evlerine taşıdı. Ancak kömür torbalarını açtığımızda içinde yarısından fazlasının taş olduğunu gördük. Ben de bütün torbaları tekrar yolun kenarına taşıyarak buraya bıraktım. Görüyorsunuz. Bu torba kırk kilogram geliyor. Aslında bu kadar ağır olmaması gerekiyor” dedi.

Torbadan çıkardığı taşları gösteren vatandaş “Bakın bunlar taştır. İçinde bazı kömür parçaları da olduğundan taşlar kararıyor ve elleyince taş olduğunu görebiliyorsunuz. Bize kömür diye dağıtılan şeyleri nasıl yakalım?” diye sordu.

YIKANINCA TAŞ OLDU

Kömürleri sobaya koyduğu gibi çıkardığını belirten Başka bir vatandaş “Bizlere kömür yerine taş dağıtılmış. Sobaya nasıl koysak öyle de çıkarıyoruz. Bakın bu taşları yıkayacağım ve sizler de taş olduğunu göreceksiniz” diyerek, torbalardan çıkardığı kara taşları yıkadı.

“Dağıtılan kömürler kesinlikle yakılmıyor. Sobaya bir defa attık ve artık kullanmıyoruz. Çünkü kömür değil, Çok Kalitesiz torbalardan taş çıkıyor. Bütün mahalle için büyük bir kamyon içinde getirip buraya boşalttılar. Kömür sandığımız meğerse taşmış. Biz de geri getirip yolun kenarına atmışız” ifadesinde bulundu. 

‘SOBAYA DEĞİL ÇÖPE ATACAĞIZ'

“Dağıtılan kömürleri sobaya attığımızda bir süre sonra patlıyor. Bin liraya aldığımız sobanın içindeki bütün tuğlaları parçalıyor. Eğer yetkililer bizlere inanmıyorsa kömürler burada. Gelip baksınlar. Aslından bu durumu herkes biliyor. Bu kadar fakir halk bu kış boyunca ne yapacak? Dağıtılan kömür değil taştır. Yakamadıktan sonra ne yapacağız. Elbette bizde diğer vatandaşlar gibi çöpe atacağız.” Şekinde tepki gösterdiler.