SİYASET Haber Girişi : 14 Şubat 2017 20:33

Vatan Partisi'nden Kars Çıkarması

Vatan Partisi'nden Kars Çıkarması
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem Kars'a geldi.
Kars Güncel-Kafkas Haber Ajansında yayınlanan haberde kısa süre önce Vatan Partisi'ne geçiş yaptığını duyuran Tuncay Mutluer, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem ve Vatan Partisi Kars İl Başkanı Muharrem Yerli Vatan Partisi Kars İl Binası'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kısa süre önce Vatan Partisi'ne geçiş yaptığını duyuran Tuncay Mutluer, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem ve Vatan Partisi Kars İl Başkanı Muharrem Yerli Vatan Partisi Kars İl Binası'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Önümüzdeki referandum sürecini değerlendiren Vatan Partisi Kars İl Başkanı Muharrem Yerli, Vatan Partisi'nin 18 Şubat tarihinde Kars'ta düzenleyeceği olağan genel kurultayına Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de katılacağını söyledi.

Birçok sürpriz ismin Kars'taki kurultayda Vatan Partisi'ne geçiş yaptığını duyuracaklarını kaydeden Yerli; "18 Şubat cumartesi günü Halk Eğitim Merkezimizde Kars Vatan Partisiyle olağan kurultayı düzenliyoruz. Kurultayımıza genel başkanımız Sayın Doğu Perinçek'te katılacak. Halk Eğitimdeki salonda Kars halkıyla buluşacak. Bizde buradan sizin aracılığınızla tüm Kars halkına, tüm müşterilerimize, tüm aydınlarımıza, tüm köylümüze, çiftçimize, tüm esnafımıza çağrıda bulunuyoruz. Bu kurultay sadece Kars il yönetiminin seçileceği, Kars il yönetiminin belirlediği bir kurultay olmayacak. " dedi.

Kars'taki kurultayın bir işaret fişeği olacağını vurgulayan Yerli; "Aslında baktığımızda yaşadığımız süreç içerisinde bu kurultay belki de cumhuriyete giden yolda tarihe baktığımızda bir Amasya kadar bir Erzurum kadar bir Sivas kongresi kadar önemlidir. Çünkü çok önemli süreçten geçiyoruz. Kars'ta bir Amasya olmaya bir Erzurum olmaya bir Sivas olmaya aday günler geçiriyor bu günlerde. Çünkü aramızda çok değerli katılımlar oluyor, çok birikimler geliyor. Biz bundan çok mutluyuz. Kars sadece bir yönetim seçmeyecek. Türkiye Kars'tan çok önemli mesaj alacak. Kars Türkiye'nin küçük bir maketidir esasında. Türkiye'de kim varsa Kars'ta da o etik yapıdan, o inanıştan, o kimlikten burada bir tutam var. Türkiye'nin karanlık günler geçirdiği bu günlerde Kars'ın belki de rakımından dolayı en yüksekten fırlatacağımız bir işaret fişeği olacak, ir aydınlanma olacak." İfadelerini kullandı.

Vatan Partisi'ne geçişi hakkında açıklamada bulunan Kars eski Belediye Başkanı Tuncay Mutluer ise; "Mutluer: Yıllardır Milliyetçi Hareket Partisinde görev yaptım. 1970lerden beri ayrı bir partide çeşitli kademelerde bulundum. Ülkü ocaklarında yetiştim. Ülkücü memurlar birliği başkanlığı yaptım. Son olarak Kars'ta hepinizin bildiği gibi 1994 yılında 1999 yılına kadar Kars belediye başkanlığı yaptım. O zamanlar kafamızda ki fikir başkaydı. Türkiye Cumhuriyeti hakkında fikirlerimiz başkaydı. Ama son zamanlarda Milliyetçi Hareket partisinden neden ayrıldığım, neden vatan partisini tercih ettiğim bazı insanların kafasında bir soru oluşturdu. Ama ben kısaca cevap vereyim. Milliyetçi hareket partisi artık söylemleriyle, davranışlarıyla gittiği yolda idealimizde ki isteğimizde ki idareciliği milliyetçi hareket partisi bitirdi. Baktık ki bunlar Türkiye cumhuriyetinin sorunları, Türkiye'nin sorunları, vatanımızın sorunları hiçbir zaman çözülmeyecektir. Milliyetçi Hareket Patisinin iktidara gelmesi artık hayal olmuştur. Milliyetçi Hareket Partisinin iktidara gelmesi hayal olunca Türkiye'nin sorunlarının da artık çözülmesi de mümkün olmamaktadır. Bu söylemlerle, bu ideolojiyle, bu bilgilerle Sayın Devlet Bahçeli'nin yaptığı bu açıklamalarla son anayasayla ilgili konuşmaları, anayasayla ilgili birdenbire fikir değiştirmeleri bizde şok etkisi yaptı. Milliyetçi Hareket Patisinde kalmamızın herhangi bir önemi kalmadı, herhangi bir nedeni kalmadı. Düşündük taşındık inceleme yaptık. Zaten uzun zamandan beri de Vatan Partisini de takip ediyordum. Sayın Perinçek'e baktım. Gerçekten her şeyi dosdoğru her şeyi masum Türkiye Cumhuriyetinin geleceği için programında çok şeyler vaat ediyor. Ondan dolayı Vatan Partisini tercih ettim. Türkiye Cumhuriyeti devleti bana göre Türkiye Cumhuriyeti devletinin veya Milliyetçi Hareket Partili olarak devlet Bahçeli'nin yapması gerekenin iktidarda oldukları için söylüyorum bunu. Yapması gerekeni Sayın Doğu Perinçek ermeni konusundan bahsediyorum. Sayın Doğu Perinçek'in tek başına Avrupa'ya gidip Ermeni konusunu kendi ağızlarına teptiği gazetelerden, basından ve Ermeni meselesini çürüttüğünü görünce ben vatanperver biri olarak iftihar ettim. Böyle hareketleri yapan iktidarda olmamasına rağmen Doğu Perinçek acaba iktidara geldiğinde Türkiye için neler yapabileceğini düşündüm. Hakikaten çok güzel şeyler yapacak. Programını ben okudum. Ne kadar güzel şeyler var. Sizlerin de o program okumanızı tavsiye ederim. " şeklinde konuştu.

Öte yandan Türkiye'nin siyasi ve ekonomik olarak çıkmazda olduğunu dile getiren Mutluer, "Türkiye hem siyasi olarak hem ekonomik olarak çıkmazda. Ekonomi bitti. Esnaf kan ağlıyor. İstanbul borsasının yüzde 80'ni yabancıların elinde. Bu yabancılar paralarını çektikleri anda Türkiye'nin ekonomisi allak bullak olur. Kimse bunun farkında değil. Hepimizin bildiği özellikle Kars'tan örnek vermek istiyorum. Kars'ta bu binalar falan yapılıyor, konutlar yapılıyor ya o konutların yüzde 90'ı insanların değil bankaların. Bankalardan kredi alarak yapmışlardır. Kendi imkânlarıyla yapmamışlar. Şu Kars'ta caddelere sığmayan otomobillerin çoğu insanların kendilerinin değil. Bu insanlar bankalardan kredi alarak yapmışlardır. Daha anadan yeni doğan çocuklarımızın bile borçlu olduğu, emeklilerimizin, memurlarımızın, işçilerimizin gırtlağına kadar borçlu olduğu belki 10-20 senelik gelirlerinin borçlandıkları bir dönemde Türkiye'nin ekonomisinin neler olduğunu hepimiz çok iyi bileceğiz. Dış siyasete gelince Avrupa ile olan ilişkilerimiz, gerek Suriye ile olan ilişkilerimiz, Suriye'de ki savaş siyasi olarak gerçekten zor durumlara sokmuştur. Memlekete, Kars'a iyi bir iktidarın, temiz bir iktidarın gelmesi gerekir ki benim gönlümde o iktidarında Vatan Partisi olacağı kanaatindeyim. Vatan Partisi iktidara geldiği takdirde inşallah hayalimizde ki umut ettiğimiz hepimizin refahı kavuştuğu, insanlarla, dış dünyayla, komşularla dostane bir şekilde geçineceğimiz bir vatan meydana gelecektir." diye konuştu.

Kars'taki bu birliktelik rüzgarının Batı'ya doğru eseceğini belirten Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem de 18 Şubat Cumartesi günü yapılacak kurultaya Kars halkını davet etti.


 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.