KARS Haber Girişi : 08 Mart 2019 11:15

Vali Türker Öksüz Karsın 2018 Yılı Asayiş Raporunu Açıkladı

Vali Türker Öksüz Karsın 2018 Yılı Asayiş Raporunu Açıkladı
Kars Valisi Türker Öksüz, 2018 yılında Emniyet ve Jandarma ekiplerince kamu düzeninin sağlanmasında, suç ve suçlularla mücadele çalışmalarının raporunu açıkladı.
Kars Güncel- Kars Polis Evi'nde basın mensupları ile bir araya gelen Kars Valisi Türker Öksüz'e programda Kars İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Kılıç ile emniyet müdür yardımcıları ile şube müdürleri katıldı.

Kars Valisi Türker Öksüz burada yaptığı açıklamada; Emniyet ve Jandarma personellerimiz tarafından 2018 yılında kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde; "Ülke genelinde asayiş olaylarında 100 bin kişiye düşen olay sayılarına göre Kars ili en az olay işlenen iller arasında yer almıştır." diyerek şu açıklamalarda bulundu.

İlimizde 2018 yılında polis bölgesinde 3 bin 435, jandarma bölgesinde 2 bin 058 adli olay meydana gelmiştir. İlimiz, meydana gelen asayiş olaylarının önlenmesi ve aydınlatılması çalışmalarında 2018 yılında polis sorumluk bölgesinde Türkiye’de 6. sırada, jandarma sorumluk bölgesinde Türkiye’de 14.  sırada yer almıştır.

Polis bölgesinde malvarlığına karşı meydana gelen olayların (dolandırıcılık, işyerinden ve kurumdan hırsızlık, evden hırsızlık, otodan hırsızlık, yağma, oto hırsızlığı, bisiklet ve motosiklet hırsızlığı, yankesicilik ve kapkaç)%84.1’i aydınlatılmış olup, bu aydınlatma oranı ile ilimiz türkiye’de 3. sırada yer almıştır.

kapkaç, yankesicilik ve yağma olaylarının aydınlatılmasında ise ilimiz Türkiye 1.si olmuştur. 

2019 yılı ilk 2 ayında polis sorumluluk bölgesinde malvarlığına karşı meydana gelen olayların %81.7’si aydınlatılmış olup, suç aydınlatılmasında türkiye’de 6. sırada yer almıştır. 

Jandarma bölgesinde malvarlığına karşı meydana gelen olayların(dolandırıcılık iş yerinden hırsızlık ve kamu kurumundan hırsızlık, evden hırsızlık, motosiklet ve bisiklet hırsızlığı, bağ bahçe ve tarladan hırsızlık, oto hırsızlığı, büyükbaş küçükbaş hayvan hırsızlığı, kablo hırsızlığı )% 80’ i aydınlatılmış olup, bu aydınlatma oranı ile ilimiz Türkiye’de 19. sırada yer almıştır.

Motosiklet bisiklet hırsızlığı, inşaattan hırsızlık olaylarının aydınlatılmasında ilimiz Türkiye 1’incisi olmuştur.

2019 yılı ilk 2 ayında jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen olayların %99’ u aydınlatılmıştır.

3-İlimiz Türkiye geneli polis bölgesinde kişilere karşı işlenen tüm suçların (kasten öldürme, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar) aydınlatmasında %99,3 oran ile 5’inci sırada yer almaktadır.

cinsel taciz, çocuğun cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten öldürme, cinsel saldırı ve konut dokunulmazlığı ihlal suçlarının aydınlatılmasında, yapılan planlı ve özverili çalışmalar neticesinde Kars ili Türkiye’de 1’inci  sıraya yükselmiştir.

2019 yılı ilk 2 ayında polis sorumluluk bölgesinde kişilere karşı meydana gelen olayların aydınlatılmasında %100 lük bir başarı gösterilerek Türkiye’de 1’inci sırada yer almıştır. 

4-İlimiz Türkiye geneli jandarma bölgesinde kişilere karşı işlenen tüm suçların (kasten öldürme, kasten yaralama kişiyi hürriyetinden yoksun kılma,  cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar)aydınlatılmasında% 99 oranına ulaşılmıştır.

Kasten öldürme olaylarının aydınlatılmasında ilimiz Türkiye 1’incisi olmuştur.

5-emniyet birimlerimizce 2018 yılında yapılan yol ve şok uygulamalarda, 153 bin 362 şahıs ve 70 bin 436 araç incelenmiş, 

yapılan çalışmalarda; 1 yivli tüfek, 7 yivsiz tüfek, 2 av tüfeği, 64 tabanca, 5 kurusıkı tabanca, 150 fişek, 32 bıçak ele geçirilmiştir. Haklarında yakalama emri bulunan 706 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir.

2019 yılı ilk iki ayında polis sorumluluk bölgesinde;22 bin 558 şahıs ve 12 bin 467 araç, jandarma bölgesinde;344 bin 978 şahıs ve 107 bin 005 araç  kontrol edilmiş. Ayrıca toplamda 669 aranan şahıs yakalanmıştır."dedi.

Haberin Videosu


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.