KARS Haber Girişi : 15 Mart 2021 17:49

Vali Öksüz Uyardı Rehavete Kapıldığımızda Vaka Sayıları Artıyor

Vali Öksüz Uyardı Rehavete Kapıldığımızda Vaka Sayıları Artıyor
Kars Valisi Türker Öksüz, 'Ne zaman ki rehavete kapılıyorsak rakamlar yükseliyor.' diyerek vatandaşları tedbirlere uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Kars Güncel-Vali/ Belediye Başkanı Türker Öksüz, Kovid-19 salgını sürecinin henüz bitmediğini, aşılamanın başladığını, aşılama kapsamında hedeflenen kitlenin yüzde 63’ünün aşılandığını ifade ederek, “Aşılama çalışmalarımız 43 merkezde ve 18 mobil ekip ile birlikte devam ediyor. 85 yaş üstü ve evde bakım hizmeti alan vatandaşlarımızı aşılamaya devam ediyoruz. Şuan bu süreci noktalamamız, hastalığı yenmemiz bize bağlı.” dedi.

REHAVETE KAPILDIĞIMIZDA VAKALAR ARTIYOR
Vatandaşlarımızın rehavete kapılması halinde vaka sayılarının arttığını vurgulayan Vali/ Belediye Başkanı Türker Öksüz “Vatandaşlarımıza söyleyeceğim şudur: herkes aşı olsun, aşı olunmasa dahi mutlaka tedbirlerine devam etsin. Bu tedbirleri biliyoruz; maske, mesafe, temizlik dışında normal doğal hayatımızda, evimizde, çarşıda, pazarda, alışveriş merkezlerinde her yerde kurallara sıkı sıkıya riayet etmemiz lazım. Bu kurallara ve tedbirlere uyarsak inanıyorum kısa sürede bu salgını hep birlikte yenmiş olacağız. Ama ne zaman ki rehavete kapılıyorsak rakamlar yükseliyor. Biz il genelinde salgın denetim ekiplerimizle, diğer sağlık personellerimizle, bütün kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan personelimizle, hepimiz elimizden geldiği sürece salgın sürecini ortadan kaldırmak için gayret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CENAZE VE TAZİYELERE DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR

Cenaze ve taziye ziyaretlerine de dikkat çeken Vali/ Belediye Başkanı Öksüz, “ Kovid-19 kuralları ve alınan tedbirlere zaman zaman riayetsizlik oluyor. Özellikle cenazelere ve taziyelere dikkat çekmek istiyorum. Buralarda bulaş çok daha hızlı ve kolay yayılıyor. Onun için vatandaşlarımızdan isteğimiz toplu olarak bir araya gelmelere bir süre ara vermeleridir. Cenaze ve taziyeleri mutlaka belirlenen kurallara göre yapmaları, mümkün mertebe uzaktan taziye dileklerini iletmeleridir. İlimizde kafe, lokanta gibi topluma, umuma mahsus açık olan yerlerde  kısıtlamalar kalktı. Ama buralarda HES Kodu gibi, maske gibi kurallara uymazsak, insanlar maskelerini çıkarttıkları için bulaş riski yayılabilir. O nedenle buralarda da hem vatandaşlarımızın hem de işletme sahiplerinin dikkatli olması lazım. Bu dikkati gösterirsek, virüsü yeneriz. İnşallah da salgının sonuna doğru geldiğimizi düşünüyorum. Tabi ki Türkiye genelindeki rakamlara baktığımız da zaman bazı yükselmelere rastlıyoruz. Bu artışlar da tedbirlere riayetsizlikten kaynaklanıyor.” diye konuştu.

RİSK HARİTASINDA MAVİYE İNMEMİZ GEREKİYORVali/ Belediye BaşkanıTürker Öksüz, “Vaka sayılarında genel artışlar var. Tüm Türkiye’deki artışa paralel olarak Kars’ta da vaka artışlarımız var ancak mevcut durumumuzu etkilemeyeceğini düşünüyorum. Ama bizim risk haritasında mavi renge yani düşük risk grubuna inmemiz lazım. Vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya ve kurallara daha fazla uymaya devam ediyorum.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.