YAŞAM Düzenleme Tarihi : 24 Kasım 2020 18:04 Haber Girişi : 24 Kasım 2020 18:10

Vali Öksüz Kars Peynir Müzesi Çalışmalarını İnceledi

Vali Öksüz Kars Peynir Müzesi Çalışmalarını İnceledi
Kars Valisi Türker Öksüz inşaat çalışmaları devam eden Peynir Müzesi'nde incelemelerde bulundu.
Vali Öksüz Kars Peynir Müzesi Çalışmalarını İnceledi

Kars Güncel- Kars Vali / Belediye Başkanı Türker Öksüz'e Peynir Müzesi inşaat çalışmaları incelemesinde proje sorumluları ve yüklenci firma yetkilisi eşlik etti.

Vali Türker Öksüz, Kars turizmi için önemli bir destinasyon noktası olacağı ve yerli yabancı çok sayıda turistin ziyaret edeceği Peynir Müzesi çalışmaları hakkında bilgi aldı.

“Kars Peynir Müzesi”

Türkiye’deki peynir üretiminin en önemli kentlerinden biri olan Kars’ta,  “Kars Peynir Müzesi” projesi yakın zamanda turizme açılacak. Restore edilerek Peynir Müzesi olarak hizmet verecek olan tarihi Dere Tabya’daki çalışmalarda sona yaklaşıldı. Binanın yalıtım, raspalama işleri ile müze mağazası kazı işleri tamamlandı. Çevre, peyzaj ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Kars Peynir Müzesi projesinin toplam bütçesi 5,5 milyon TL. Projenin bitmesiyle müze haline gelecek Dere Tabya, Kars Peynir Müzesi olarak hizmet verecek. Müzede, peynir üretiminde Türkiye’nin önemli kentlerinden biri olan Kars’ın yöresel peynir çeşitleri sergilenecek. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.