KARS Haber Girişi : 10 Mayıs 2017 10:24

Vali Doğan'a Sosyal Medyada Linç Girişimi!

Vali Doğan'a Sosyal Medyada Linç Girişimi!
Sarıkamış Belediyespor'un resmi sosyal paylaşım sitesinde Kars Valisi Rahmi Doğan'ı suçlayan bir yazı yayınlandı. İsimsiz, imzasız yayınla ilgili soruşturma başlatıldı. Yazının yayınlandığı sosyal paylaşım sayfası da bir süre sonra yayınını dondur
Kars Güncel-Kars36 Spor ile Sarıkamış Belediyespor arasında 7 Mayıs'ta Kafkas Üniversitesi Aba Müslüm Stadyumunda oynanan Bal Ligi'ne yükselme maçının yankıları sürüyor. "Penaltıydı değildi, o buna, bu ona saldırdı, o bunu, bu onu yaptı" gibi iddiaları, itirazları duyduk. Bunlar futbol dünyasının iç içe olduğu çelişkiler, anlaşmazlıklar, kabul edilmezlikler gibi daha sayacağımız birçok nedenle ortaya atılan, konuşulan şeyler. Bunlar o camianın kendi içinde yaşadıkları yaşattıkları şeyler.

Ama bir şeylerde var ki bazı çevreleri, bazı değerleri bu kısır döngünün içine sokma çabası. Bunlarda oluyor mu? Ne yazık ki oluyor. En son örneğini daha kısa süre önce yaşadık.

Birisi Doğu'nun sınır kenti, Kafkasların başkenti, her karış toprağı şehit kanıyla yoğrulmuş memleketin sınır bekçiliğini yapan KARS. Adı kadar şanlı bir şehir. Medeniyetlerin ve uygarlıkların beşiği. Avrupa'nın bugün elde tuttuklarını bir asır önce elinde bulunduran bir şehir. Aydınlığın, siyasetin, bürokrasinin beşiği bir şehir.

Bir diğeri de bu şehrin bu değerlerini yaşayan ve yaşatan, 90 bin askerin donarak şehit düştüğü, acının, duygunun sel olup aktığı ilçe Sarıkamış. Adı gibi şanlı, bir ilçe. Kahramanlıklar diyarı.

Her ikisi de bizim her ikisi de aslında BİR olan yer. Güzelliklerin memleketi. Yoklukların içinden sıyrılıp var olma mücadelesi veren yer. Tarihimiz, manevi değerlerimiz, kültürümüz, turizmimiz ve sporumuz da var.

Şimdi sporumuz var diye bunu fırsat bilip birilerini karalamak olur mu? Elbette ki olmaz.

Peki bu oldu mu? Oldu.

Ne zaman? Geçtiğimiz gün.

Kime? Kars Valisine

Nereden yapıldı saldırı? Sarıkamış Belediyespor'un resmi sosyal paylaşım sitesinde.

Kim yaptı? Bilinmiyor.

Bu sosyal paylaşım sitesinde kim tarafından yayınlandığı bilinmeyen bir yazı var. Yazıyı yayınlandığı şekliyle fotoğraf olarak sizlere aşağıda sunuyoruz.

Vali Rahmi Doğan ki kendisini bu şehrin gelişmesine adamış bir vali. Gecesi gündüzü olmayan, göreve geldiğinde de "oturmayacağım" dediği gibi oturmayan. Sabahın erken saatlerinde projelerin ve yapılan işlerin takibini sağlayan bir vali. Kendisini Kars'ın daha da kalkınması ve gelişmesine adayan bir vali.

KARS'ın valisi. Tüm ilçelerin, köylerin, mahallelerin valisi. Hepsinin bütünlüğünden oluşan Kars'ın Valisi.

Vali Rahmi Doğan'a yapılan bu yazı üzerine Sarıkamış Belediye başkanı üzüntülerini dile getirdi. Başkan Göksal Toksoy, Vali Rahmi Doğan'ın Sarıkamış ilçesine verdiği değer ve bu değerleri hizmet aşkıyla ortaya koymuş olmasının asla unutulmayacağını söyledi. "Sayın Valimize yapılan bu haksız saldırıyı şiddetle kınıyorum" diyen Başkan Toksoy, olayın araştırıldığını da ifade ederek "Konu enine boyuna araştırılmakta. Kimin bu yazıyı yazdığı mutlaka ortaya çıkacaktır. Zaten sayın valimizde hukuki süreci başlatmıştır. Bunu yazan bir kişidir ve kesinlikle Sarıkamış halkını temsil edemez. Amacının sen olduğunu anlamış değiliz. Gözüküyor ki niyeti Sarıkamış'ı ve Sarıkamış'a yapılan hizmetleri baltalamaktır. Sarıkamışlılar, devletine, milletine, yönetenlerine karşı her zaman olumlu tutum ve anlayışlar içine girmiştir. Bizler böyle bir yazının yayınlanmış olmasından dolayı son derece üzgünüz. Sayın Valimiz böyle bir yazıyı kesinlikle hak etmemiştir. Çünkü sayın valimiz tarafsızlığını göstererek maça bile gelmemiştir. Bu üzüntümüzü de tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz." dedi.

Başkan Toksoy ayrıca, "Sayın Valimiz Rahmi Doğan'ın, Sayın Bakanımız Ahmet Arslan ve Sayın Milletvekilimiz Selahattin Beyribey'in de destekleriyle Sarıkamış yollarının asfaltlanması, şehitlik yolunun yapılması, kayak merkezindeki yeni telesiyej ve gondol projelerinin hazırlanması, günü birlik tesisin yapılması, tesisteki alt ve üst yapı hizmetleri, planlar ve projeler ve önümüzdeki süreçte yapılacak olan birçok dev yatırım için ne kadar çaba gösterdiğini de iyi biliyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Biz Belediye başkanı ve Sarıkamış halkı olarak Sayın Bakanımızın, Sayın Valimizin ve Milletvekilimizin her zaman yanındayız." diye konuştu.

Yazıyı kimin yazıp yayınladığı araştırılırken, valilikçe konunun hukuki yönden araştırıldığı öğrenildi. ? KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.