KARS Haber Girişi : 24 Temmuz 2017 14:03

Vali Doğan ve Başkan Karaçanta'dan Basın Bayramı Mesajı

Vali Doğan ve Başkan Karaçanta'dan Basın Bayramı Mesajı
Kars Valisi Rahmi Doğan ve Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Kars Güncel-Kars Valisi Rahmi Doğan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını nedeniyle yayımladığı mesajda şu görüşlere yer verdi; "Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir.
 
Özgür ve tarafsız basın, demokrasinin vazgeçilmez ve en güçlü unsurlarından biridir. Basın yayın kuruluşları ve gazeteciler, yazılı, işitsel ve görsel iletişim araçlarıyla, basın-yayın meslek ilkeleri ve etik değerler doğrultusunda yayın yaparak olayları, gelişmeleri topluma aktarmak suretiyle toplumu yönlendirerek kamuoyu oluşmasına büyük katkıda bulunmaktadırlar. Toplumsal gelişmelere duyarlı ve sağlıklı değerlendirmelerde bulunabilecek bir kamuoyu, düşüncelerini açıklama, gerçekleri öğrenme ve bilgilenme olanağına ancak özgür ve sorumluluğunun bilincinde bir basının varlığıyla kavuşur. 
 
Büyük bir özveriyle, çeşitli zorluklar içerisinde gazetecilik görevini ifa ederken, şehrimizde ve bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum.
 
Bu duygu ve düşüncelerimle; başta ilimiz basını olmak üzere tüm basınımızın bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da ilkeli ve tarafsız bir anlayışla görevlerini ve yayınlarını sürdüreceğine olan inancımı belirtir, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim."dedi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını nedeniyle yayımladığı mesajda şu mesaja yer verdi;

Kişilerin özel hayatlarına saygıyı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsızlık içinde çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların  en önemli güvencelerinden biridir. 

Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir. Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve  hukuka uygun, tarafsızlık içinde,  doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Basın; toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır. 

Yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız; Ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden   darbe girişimine  karşı  dik duruş sergileyerek, milletten ve demokrasiden yana kesin  bir tutum almışlardır. Halkımızın anında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamışlardır. Basınımızın bu basiretli tutumu takdire şayandır. 

Bu duygu ve düşüncelerle;  tüm basın mensuplarının "24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını" en içten dileklerimle kutluyorum.  İlimiz basınına bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de  ilkeli ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Murat 01 Ocak 1970 02:00

    Murtaza amca yaptığımız yorumlardan rahatsız olmuş ozaman işini düzgün yap eleştri kabul etmiyorsan istifa et kurtulalım belediyeye kayyum atansın ozaman yollarımız yapılır