KARS Haber Girişi : 17 Haziran 2017 02:52

Vali Doğan, Mahkemede 15 Temmuz Gecesini Anlatması İçin Davet Edildi

Vali Doğan, Mahkemede 15 Temmuz Gecesini Anlatması İçin Davet Edildi
Kars'ta görülen 15 Temmuz FETÖ Darbe teşebbüsüyle alakalı olarak Kars Valisi Rahmi Doğan'ın "Tanık Sıfatı" ile hakim karşısına çıkarılması için ilk ara karar verildi.
Kars Güncel- Kars Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülen 15 Temmuz FETÖ Darbe Teşebbüsü Jandarma Ana Kademe dava duruşmasında Kars Valisi Rahmi Doğan'ın da o gece yaşadıkları ve İl Jandarma Komutanlığı görevlileri ile arasında geçen olayları ve cep telefonu ile kurdukları iletişimi anlatması için hakim karşısına çıkarılması üzerine ilk ara karar mahkeme heyeti tarafından verildi. 
Mahkeme salonunda sanıkların  müdafileri dinlenirken tutuklu sanık Kamil Öztürk'ün avukatı, vekili olduğu Kamil Öztürk'ün 15 Temmuz gecesi, Kars Valisi Rahmi Doğan tarafından arandığı, Vali Doğan'ın tutuklu sanık Öztürk'e " Erzurum'dayım, Kars'a geri döneceğim, yol güvenlimi? sorusunu sorduğu, bunun üzerine tutuklu sanık Kamil Öztürk'ün Vali Doğan'a, "Yolda bir şey olmadığını, ancak burasının terör bölgesi olduğunu ve gelmesinin doğru olmadığını" söylediğini ifade edip, savunmasına şu şekilde devam etti; "Görülen davaya Vali davet edildi, Neden gelmiyor, vekili olduğum Kamil Öztürk'ün Rahmi Doğan'la mesajlaşması var, Kamil Öztürk ile Rahmi Doğan arasındaki mesaj kayıtlarının gerekli yerlerden istenilmesini, Kars Valisi Rahmi Doğan'ın mahkemeye davet edilmesi, gelmiyor ise zorla getirilmesini talep ediyorum." diyerek yaptığı savunma sonrasında mahkeme heyeti ara kararını açıklamak için duruşmaya ara verdi.
Verilen ara sonrası gece yarısını bulan darbe duruşmasında karar vermek için tekrar salona gelen mahkeme heyeti kararını açıkladı. 
Açıklanan ara kararda Kars Valisi Rahmi Doğan'ın 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü olayı İl Jandarma Komutanlığı Ana Kademe dava duruşmasında "Tanık Sıfatı" ile dinlenmesi için İçişleri Bakanlığına gerekli yazışmaların yapılmasına, suç tarihleri olan 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında olan cep telefonu görüşme, mesajlaşma ve HTS  kayıtlarının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)'dan istenmesine, TÜBİTAK ile gerekli yazışmalar yapılarak olay gecesine ait görüntülerin olduğu kayıt cihazlarında ki görüntülerin geri getirilip, getirilemeyeceğinin öğrenilmesine" karar verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.