KARS Haber Girişi : 17 Kasım 2016 23:12

Vali Doğan; Kars'ın Kaderi Değişecek'

Vali Doğan; Kars'ın Kaderi Değişecek'
Soruyorum Size "Serhat Şehri Kars'a Kaç Yılda Bir Rahmi Doğar?"
Kars Güncel- Kars, Kadim Şehir Kars. Yıllar boyunca hep boş vaatlerle avutulmuş, her defasında ihmal edilmiş ve her defasında Devletine, Milletine gönül bağını koparmamış ihmaller başkenti Kars...

Son 25 yılını küskünlüklerle, kırgınlıklarla ve çeşitli iç çekişmelerle heba etmiş şehir Kars...
Bu şehirde her şey böyle kötü ve olumsuz mu gidecek? diye düşünmeden kimse kendini alı koyamazken, 24 Mayıs 2016 tarihinde Kars'ın 25 yıllık bir özlemi sona eriyordu. Bu özlem kabinede Kars'ın siyasi anlamda elini güçlendirecek Bakanlık makamı.
Başbakan Binali Yıldırım'ın kabineyi açıklarken "Ahmet Arslan adı gibi aslan biridir" diyerek Ahmet Arslan'la birlikte tüm Kars'ı da onure ediyordu adeta.
Elimize geçen Bakanlık gücünden sonra Kars'lı vatandaşlara göre diğer bir kazanım ise 01 Haziran 2016 tarihinde açıklandı. Hani Yüce Mevla İnşirah Suresinin 5. Ayetinde "Muhakkak ki zorlukla beraber bir kolaylık da vardır" diye buyuruyor ya, bu da Kars'ın geçmişten o tarihe dek çektiği zorluklara karşı Mevla'nın Rahmetinin tecellisi oluyor adeta.

Valiler Kararnamesi ile İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nden Hasan Harakan-i Hz. mekanı Serhat Şehri Kars'a Vali olarak atanan ve şimdi Kars'ın umudu olan Rahmi Doğan ismiyle tanışmıştı artık Harakani Torunları.

Göreve başladığı ilk gün "Masa başında oturanlardan olmayacağım" diyen Vali Rahmi Doğan, aradan geçen yaklaşık 5 aylık bir sürede söylediği sözden fazlasını yaptığını ve halada yapmaya devam ettiğini tüm Kars halkı konuşuyor. 
Her fırsatta Kars'a yeni projeler üretmenin telaşında olan Vali Doğan, başlanmış ve yapımına devam edilen projeleri ise bizzat kontrol ederek takibini de sağlıyor.
Kars böyle çalışkan bir valiye geçte olsa kavuşmuşken, görüyoruz ki kendisine uyum sağlayacak bir ekibi yok. Vali Doğan'ın bu kadar gayretine çabasına destek verecek ve daha başarılı projelere imza attıracak kaç personeli var. Ekibinde kendisiyle aynı heyecan ve gayretle görev yapan nadir insanları ise adeta, üç dört görevi yükleyerek çalışmaları devam ettiriyor. Karsta başkanlar, partiler, stklar varken vali beyin bu denli Kars için heyecanlı olması ve kurumların bu heyecana duyarsız kaldıkları, boş vermişlikleri gözler önüne seriliyor.

Şimdiye dek hangi kurum vali beye giderek "Biz Kars için, bu şehirde yaşayan insanlar için bu projemizi hayata geçirmek istiyoruz, bize destek olun, fırsat verin" dedi. Cevap veriyorum tabiki de çoğusu sadece ben o koltuğu makamı koruyayım da Kars'ta önemli değil Kars'lıda" der gibi davranmaya devam ediyor. 

Rahmi Doğan'ın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlar ise bu yazımızı özetleyerek, anlatabilecek en iyi veriler olacaktır. İşte O paylaşımlardan sadece birkaçı;

KARS'ın KADERİ DEĞİŞECEK..

Bakü - Tiflis-Kars Demiryolunda sona gelindi..Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başbakanımız Binali Yıldırım ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Hemşehrimiz Ahmet Arslan'ın da yakından takip ettiği, BTK Projesi hayata geçirildiğinde Avrupa'dan Çin'e demiryoluyla kesintisiz yük taşınması mümkün hale gelecek. Avrupa ile Orta Asya arasındaki yük taşımalarının tamamı BTK demiryoluna kaydırılacak.
BTK Demiryolu hizmete girdiğinde, ilk aşamada bu güzergahtan yılda 1 milyon yolcu ve 6 milyon 500 bin ton yük taşınması, 2034'de ise bu rakamların 3 milyon yolcu ve 17 milyon ton yük düzeyine ulaşması bekleniyor.
-------------------------------------
Kars'ta yıllarca ihmal edilen Bayrampaşa Deresi özellikle yaz aylarında etrafa yaydığı pis kokuyla vatandaşları rahatsız ediyor. İçerisine çöpte atılan dere, yapılan ıslah çalışmasıyla kötü görünümünden kurtulacak. Serhad şehrimize yakışır bir görünüme kavusturacağız.
-------------------------------------

İnsanı gerçek üstü yolculuğa çıkaran diyar. Uzunca bir tepede bir zamanlar varlığını sürdürmüşyıkık bir kent. Camiler, Kiliseler, Ateş Tapınakları? Sonsuz bir diyarmış gibi görünen gökyüzü. ANİ ANTİK KENTİ.. Hemşehrilerimizin ve Kars'a gelen turistlerin Bu dünya mirasını gezip gorebilmeleri için Ulaşımı daha kolay hale getiriyoruz. Kars Özel İdaresi olarak günün belirli saatlerinde ANİ Harabelerine servıs hizmeti başlatıyoruz..

-------------------------------------

Sarıkamış'ta Cıbıltepe Kayak Tesisleri'nde yapımı devam eden 'Kütük Ev' ve cami inşaatlarını yerinde görerek ilgililerden bilgi aldık.Kütük Ev'i gezerek öncelikle Kütük Ev'e çıkan yolun biran evvel yapılması talimatını verdik. Ardından Sarıkamış Kayak Merkezi ikinci etapta yapımı devam eden camiyi ve bu yıl tadilatı yapılarak yeniden hizmete sunulacak olan Toprak Otel'e geçerek incelemelerde bulunduk. 
Sarıkamış Şehitleri anma etkinliklerinin yapılacağı yürüyüş yolu, Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ve Sarıkamış Harekatı Kafkas Cephesi Tanıtım ve Araştırma Merkezi'ni gezerek incelemelerde bulunduk.

Şimdi Tekrar Soruyorum "Serhat Şehri Kars'a Kaç Yılda Bir Rahmi Doğar"
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.