KARS Haber Girişi : 22 Ocak 2017 17:53

Üniversite Öğrencileri, Sarıkamış Şehitleri İçin Kars'a Geldi

Üniversite Öğrencileri, Sarıkamış Şehitleri İçin Kars'a Geldi
"Ecdadın ayak izinde, damla ekspresi" projesi kasamında, İstanbul'dan tren ile yola çıkan 5 bayan öğrenci, Ankara ile Sivas'ta gönüllü olarak çevre illerden gelen 19 öğrenciyi de alarak, 90 bin askerin donarak şehit düştüğü Sarıkamış'ta şehit
Kars Güncel-1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılında vefakar gençlik fedakar ecdadını unutmadı. Ecdadın ayak izinde İstanbul'dan yola çıkan vefakar gençler, Ankara ve Sivas'ta toplanan diğer öğrencileri de alarak 30 saatin ardından hedefledikleri Sarıkamış'a ulaştı. 
Yaklaşık bin 440 kilometre yol yapan üniversite öğrencileri trende de etkinlikler yaparak farkındalık oluşturdu. 30 saatlik yolculuklarını boşa geçmemesi için de trende yolcularla birlikte kuşlara yemlik hazırlayan öğrenciler, yolculuk yapan çocuklarla da balon dağıttı. Hacettepe, İstanbul, Ege, İnönü, Ankara, Anadolu, 19 Mayıs, Selçuk, Dumlupınar, Kastamonu, Kafkas, Sakarya Erciyes Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerinden oluşan grup, ilk olarak Sarıkamış Şehitliğini giderek, Hatim-i Şerif ve Yasin okuyarak şehitler için dua etti. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Nilüfer Yıldırım, yaptığı açıklamada, proje kapsamında İstanbul'dan 5 kişilik ekiple yola çıktıklarını ve Ankara'dan bazı öğrencileri alarak yola devam ettiklerini söyledi. Trende de farklı etkinlikler yaptıklarını anlatan Yıldırım, "Projeyi anlattığımızda yolcular çok beğendi, Kars'a geldiğimizde bazı yolcular biz evlerine davet ettiler. Trende kuş yemlikleri yolcularla birlikte hazırladık, gittiğimiz garlarda yemlikleri astık, güzel bir yolculuğun ardından Kars'a geldi." dedi. Yıldırım, Sarıkamış'ta şehitlik ziyaretinde bulunduklarını belirterek, gençlerin ecdadını unutmadığını da sözlerine ekledi. İnönü Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünü okuyan Merve Bayram da Damla Ekspresine Sivas'tan katıldıklarını hatırlatarak, "Tren yolculuğu çok güzel geçti. Yolculuğumuzun ana teması 'ecdadın ayak izinde' biz Sarıkamış'a gelip şehitliği ziyaret ettik, dua okuduk, şehitlere Allah'tan rahmet diliyoruz." diye konuştu. Dumlupınar Üniversitesi öğrencisi Asiye Kurtbaş ise Kütahya'dan Ankara'ya karayoluyla gittiklerini ve burada diğer arkadaşlarla buluşup Kars'a trenle geldiklerini belirtti. - "Sarıkamış'ta ecdadımızı ziyaret ettik" Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılında şehitleri andıklarını ifade eden Kurtbaş, "Sarıkamış'ta ecdadımızı ziyaret ettik, biz Ankara'dan ayrılmadan önce bir etkinlik yaptık ve orada bir engelli kardeşimize Sarıkamış'a gideceğimizi söyledik, o da 'ecdadıma selam söyleyin, orada 90 bin ecdadımız yatıyor' dedi. Buraya gelirken vefa şuuru damla duruşlu insanlarız biz ecdadımızın damla satırına bunları eklemek istedik ve buraya geldik." açıklamasında bulundu. Şehitleri için 81 ilde hatip kampanyası düzenlediklerini ve okunan hatim-i şerifi Sarıkamış'ta dualarla şehitlere bağışladıklarını belirterek, "Buradaki öğrencilere gelirken hediyeler getirdik, şehitlerimiz için de getirebileceğimiz en iyi hediyenin hatim olduğunu düşündük ve 81 ilde hatim okundu, buraya gelmeden önce hatimleri tamamladık duamızı da şehitlikte okuduk. Bizim projemiz 'ecdadın ayak izinde, damla ekspresi' bu yolda ilerliyoruz, ilk etkinliğimiz Sarıkamış'ta başlattık. Bizim amacımız gönüllere ortak olmak, çocukların heyecanına ortak olmak, onlara ortak olabildiysek ne mutlu bize." ifadesini kullandı. 
Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi Rabia Sarı da Sarıkamış şehitlerini anmaya geldiklerini vurgulayarak, "Vefakar gençlik fedakar ecdadını unutmadığını göstermek için geldik, Sarıkamış'ta şehitlerimizi andık. Buradaki öğrencilerin karne heyecanına da ortak olduk çok güzel zaman geçirdik." dedi. - İstanbul'da başlayan yolculuk, Kars'ta son buldu Kafkas Üniversitesi öğrencisi Belkız Saatci ise Türkiye'nin farklı illerinden gelen öğrencileri ağırladıklarını ifade ederek, "Diğer illerdeki temsilci arkadaşlarımızı bize 'ecdadın ayak izinde damla ekspresi' adlı düşüncelerini bize illettiler bizler de desteklemeye çalıştık. İstanbul'da 5 kişiyle başlayan yolculuk Kars'ta 24 öğrenciyle 30 saatlik yolculuk son buldu." ifadesini kullandı. Saatci, Sarıkamış ve Kars'ta çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını dile getirerek, "Ecdadın vatan için yaşadığı zorlukları, çektiği çileleri ve vatan savunması konusunda ne kadar vatanperver davrandıklarını anlamak adına trenle başlayan yolculuk Sarıkamış şehitliğinde son buldu. Soğuk havaya aldırış etmeden ecdadı anlamak adına 90 bin şehit verdiğimiz yerde ecdadı anlamak adına burada gönüllü olarak bir takım faaliyetler yaptık." şeklinde konuştu. Saatci, desteklerinden dolayı, Kars Valisi Rahmi Doğan'a, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'a ve Gençlik Spor İl Müdürü Gürsel Polat'a teşekkür etti. Öğrenciler, Sarıkamış'taki programlarının ardından Namık Kemal Evinde Kars Belediyesince düzenlenen Aşıklar atışmasını dinlemesiyle 3 günlük etkinliklerini sonlandırdı.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.