KARS Düzenleme Tarihi : 20 Ekim 2020 12:26 Haber Girişi : 20 Ekim 2020 12:35

Ümit Özdağ'ın Kars Belediyesi Seçim Açıklaması Gündeme Bomba Gibi Düştü

Ümit Özdağ'ın Kars Belediyesi Seçim Açıklaması Gündeme Bomba Gibi Düştü
31 Mart 2019 yerel seçimleri sonrasında Kars Belediye Başkanlığını HDP'li Ayhan Bilgen'in kazanmasıyla birlikte siyasi arenada Kars uzun süre gündemden düşmedi. Son olarak İYİ Partili Ümit Özdağ'ın açıklamaları gündem oldu.
Ümit Özdağ'ın Kars Belediyesi Seçim Açıklaması Gündeme Bomba Gibi Düştü Ümit Özdağ'ın Kars Belediyesi Seçim Açıklaması Gündeme Bomba Gibi Düştü

Kars Güncel-İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında konuştu. Özdağ'ın konuşması sonrasında MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel ve İYİ Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya'nın sosyal medya üzerinden karşılıklı açıklamalar yapmasına neden oldu.

Ümit Özdağ, yerel seçimler sürecinde Kars'ta HDP'nin kazanmaması için MHP'ye destek verilmesi için çabaladığını, ancak başarılı olamadığını söyledi.

"MERAL AKŞENER'İ UYARDIM"

Geçtiğimiz seçimlerde Kars'ta HDP'nin kazanma şansı olduğunu ve bunun için İyi Parti'nin seçimlerde çekilmesi gerektiğini vurgulayan Özdağ, "Kars'ta HDP 1.200 farkla kazandı, biz de 900 oy aldık. HDP'nin kazanacağı belliydi, Genel Başkan Akşener'i 3 defa aradım ve Kars'ta seçimlerden çekilmemizi söyledim ama sonuç alınmadı." ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın Açıklamaları Sonrasında Kars'ta Art Arda Açıklamalar

İYİ Partili Özdağ'ın açıklaması sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak; "Ü.Özdağ: Kars'ta MHP'yi desteklemek için Akşener'i üç kez aradım ama yanaşmadı HDP kazandı.Diyor.Dönemin İP bld başkan adayı adaylıktan çekilmek için yüklü miktarda para istedi.İstediği para verilmeyince de tek amacı vardı MHP’ye seçim kaybettirmek...hdp, ip sayesinde kazanmıştı" ifadelerine yer verdi.

31 Mart seçimlerinde İYİ Parti Kars Belediye Başkan Adayı olan Settar Kaya ise, Adıgüzel'in açıklamasına "O işler sizlere mahsustur.Settar Kaya'ya değil.O şehirde alıp satıcıları, bedavacıları,çorbacıları herkes tanır." ifadeleriyle cevap verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.