KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 15 Aralık 2016 23:01

Ulusal Yarışmada Kars Damgası

Ulusal Yarışmada Kars Damgası
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen "Ulusal Fotoğraf Yarışması"nın teması "Dört Mevsim Turizm" olarak belirlendi.
Kars Güncel-Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Dört Mevsim Turizm" temalı yarışmada Karslı Fotoğraf Sanatçısı Özgen Beşli'nin iki resmi, seçilen 39 fotoğraf içerisinde yer aldı.
Kars'ın tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtılmasında sunmuş oluğu katkılar ile ön plana çıkan Özgen Beşli, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü 3. Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda seçilen 39 resimden 2'sinin kendisine ait olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Fotoğraflarda, dünya turizminin yeni tercih ve eğilimleri doğrultusunda Türkiye'nin turizm ürünlerinin çeşitliğinin tanıtılması hedefleniyor. "Dört Mevsim Turizm" temalı gerçekleştirilen "Ulusal Fotoğraf Yarışması"nda Türkiye'nin dört mevsime yayılan doğal, tarihsel ve kültürel turizm çeşitliliğini içeren fotoğraflar yer alıyor.
Dünya turizminin yeni tercih ve eğilimleri; ülkemizde de deniz, güneş ve kuma dayalı mevsimsel turizm beraberinde, turizm ürünlerimizin çeşitliğinin tanıtılması ve uluslararası turizm pazarına sunulmasını gerekli kılmaktadır. Katılımcıların ; doğal, kültürel, turistik değerlerimizi konu alan fotoğrafları ile ülkemizde dört mevsim sürdürülebilir turizme katkı sunmaları bekleniyor. Bu bağlamda, ülkemizin engin turizm potansiyelinin bütün yönleriyle ortaya konulması amaçlanıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.