ASAYİŞ Haber Girişi : 03 Ağustos 2016 15:02

Türkiye'de İlk 'Darbe Dolandırıcılığı' Kars'ta Yaşandı!

Türkiye'de İlk 'Darbe Dolandırıcılığı' Kars'ta Yaşandı!
Darbe teşebbüsün'den sonra bu durumu fırsata çevirmek isteyen dolandırıcılar Türkiye'de ilk olarak Kars'ta Emniyet Güçleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı.
Kars Güncel-Kars'ta 15 Temmuz Darbe Teşebbüsü sonrasında vatandaşları arayıp kendini vali olarak tanıtan 2 şahıs "Darbe Girişiminde Şehit olan vatandaşların ailelerin yardım etmek bahanesi ile yüklü miktarda para isteyen şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda; Antalya Asayiş Şube Müdürlüğü ve Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan ortak çalışma sonucunda Kağızman ilçesinde yakalanmıştır. Şahısların yapılan üst ve araç aramalarında çok sayıda telefon ve çeşitli numaralara ait sim kartlar ele geçirilmiştir. 
Emniyet Müdürlüğü ekipleri telefon dolandırıcılarına göz açtırmıyor. 
Antalya ve Kars Emniyet Müdürlüğü ekipleri telefon dolandırıcılarına darbe üstüne darbe indiriyor.Alınan bilgiye göre Kağızman'da yakalanan 2 şahsın kendilerini vali olarak tanıtıp "Darbe Girişiminde Şehit olan vatandaşların ailelerin yardım etmek bahanesi ile yüklü miktarda para isteyen şahıslar hakkında yapılan çalışma sonucunda Dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şüpheli bir şahsın 28 ayrı Dolandırıcılık suçundan aranması olduğu ayrıca ceza evinden firari hükümlü olduğu tespit edilmiştir. 02.08.2016 günü mevcutlu olarak Kağızman Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilen şüpheli şahsılardan bir şüpheli şahıs serbest bırakılırken diğer şüpheli şahıs tutuklanarak ceza evine teslim edilmiştir.
Ayrıca Kars Polisi tarafından yapılan başarılı çalışmanın Kars'taki ve hatta Türkiye'deki ilk darbe dolandırıcılığı işi olduğu öğrenildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.