GÜNDEM Haber Girişi : 08 Ocak 2017 17:03

Türkiye Sarıkamış'ta Şehitlerine Yürüdü

Türkiye Sarıkamış'ta Şehitlerine Yürüdü
Sarıkamış Harekatı'nın 102. yılı dolayısıyla Allahuekber Dağları'nda şehit olan 90 bin asker Türkiye'nin dört bir yanında 81 ilde düzenlenen etkinliklerle anıldı.
Kars Güncel-Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen Sarıkamış Şehitleri anma yürüyüşlerinin ilki Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Valisi Rahmi Doğan, AKP Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, MHP'li Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet karaman ve Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy'un da yer aldığı 10 binlerce vatandaşın katılımı ile bugün saat 10.30'da Kızılçubuk Zirvesi'nden başladı.

Türkiye'nin dört bir tarafından gelen ve her yaştan on binlerce vatandaş, alanda oluşturulan geniş güvenlik önlemleri eşliğinde didik didik arandı. Alana kurulan X-Ray cihazlarından geçen 10 binlerce vatandaş askerler tarafından güvenlik adına kontrol edildi. Ardından alanda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan on binlerce kişi Bakan Arslan ve Bakan Kılıç'ın alana gelmesi ve duaların yaptırılması ardından harekete geçti. Her yaştan katılımın sağlandığı anma yürüyüşünde kimisi Kur'an-ı Kerim okuyarak şehitlere armağan etti, kimisi dualarıyla, kimisi de 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez' nidalarıyla yürüyüşe eşlik etti. 


Vefakar gençlik, fedakar ecdadını unutmayacak' sloganıyla sivil toplum kuruluşlarının desteklediği yürüyüşünün ilk adımını atan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin 81 ilinde organize ettikleri yürüyüşlerde gençlerin ecdatlarına yürüdüğünü bildirdi.


Karlı zeminde tekbir sesleriyle Allahuekber Dağları'nı inleten on binler, ecdat için yürüdükleri 6 km yolu Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde sonlandırdı. Bu atmosferin anlatılamayacak bir duyguya ev sahipliği yaptığını belirten vatandaşlar, çok ihtiyacımız olan bu günlerde böylesi yüksek bir katılımın olmasının bu vatanı kimsenin bölmeye gücünün yetmeyeceğinin en büyük göstergesi olduğunu vurguladılar. 





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.