KARS Düzenleme Tarihi : 23 Aralık 2020 17:57 Haber Girişi : 23 Aralık 2020 18:00

Türkiye'nin İkinci İhracat Treni Kars'ta

Türkiye'nin İkinci İhracat Treni Kars'ta
Kars'a varan tren daha sonra güzergah üzerinde hareket ederek Ahılkelek Tren İstasyonu'nda gümrükleme işlemleri yapılarak Gürcistan'a geçecek

Kars Güncel- Türkiye'den Çin'e gidecek ikinci ihracat yük treninin 42 vagon/konteyner içerisinde bin 400 adet buzdolabı yüküyle 20 Aralık 2020 tarihinde saat 19.05’de Çerkezköy’den hareket ettiğini ve ülke sınırları içerisinde son istasyon olan Kars'a vardığı bildirildi.

“İkinci ihracat trenimizde Çin’in Xi’an şehrine doğru başarıyla yolculuğuna devam ediyor”

İkinci ihracat treninin de Çin’in Xi’an şehrine doğru yolda olduğunu anımsatan Bakan Karaismailoğlu, trenin 42 vagon/konteyner içerisinde bin 400 adet beyaz eşya yüküyle başarıyla yolculuğuna devam ettiğini kaydetti.

Karaismailoğlu “Canı gönülden inanıyorum ki 2021 yılı içerisinde iki ülke arasında haftada iki kez karşılıklı yapılacak seferler ile bu başarılara yenileri katlanarak eklenecektir. Bu düşüncelerle Çin’e ulaşarak demiryolu yük taşımacılığında yeni bir dönemin başladığını tüm dünyaya ispat eden ihracat trenimizin yeni başarılarımız için güçlü bir soluk olması temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.