KARS Düzenleme Tarihi : 08 Aralık 2020 17:49 Haber Girişi : 08 Aralık 2020 18:00

Türkiye'den Çin'e Giden İlk İhracat Treni Kars'ta

Türkiye'den Çin'e Giden İlk İhracat Treni Kars'ta
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'dan yola çıkan Türkiye'den Çin'e giden 750 metre uzunluğundaki ilk ihracat treni Kars'a ulaştı.
Türkiye'den Çin'e Giden İlk İhracat Treni Kars'ta

Kars Güncel- Demir İpek yolu olarak adlandırılan ve Asya ile Avrupa kıtaları arasındaki en kısa bağlantı yolu olan orta koridor üzerinden Türkiye'den Çin' gidecek ilk ihracat treni 4 Aralık günü İstanbul'dan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katıldığı törenle yola çıktı.

42 konteynerden oluşan ihracat treni 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek toplamda 8 bin 693 km yol kat edip Çin'in Xi' şehrine vararak güzergahı tamamlayacak.

Kars Demiryolu Taşımacılığında Merkez Oluyor
İstanbul'dan yola çıkan Türkiye'den Çin'e ilk ihracat treni akşam saatlerinde Türkiye'nin doğuda ki son istasyonu olan Kars'a ulaştı. Buradan hareket edecek tren Ahılkelek Tren İstasyonu'ndaki gümrük işlemlerini tamamladıktan sonra Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu üzerinden Gürcistan'a geçerek Azerbaycan-Hazar Denizi Geçişi-Kazakistan ve Çin'in Xi'an şehrinde yolculuğunu tamamlamış olacak.

TCDD Taşımacılık A.Ş. sosyal medya hesabı twitter üzerinden Türkiye'den Çin'e giden ilk ihracat treninin tüm güzergahlarını paylaşıyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.