SAĞLıK Düzenleme Tarihi : 04 Ekim 2020 23:18 Haber Girişi : 04 Ekim 2020 23:22

Türkiye'de Korona Aşısında Yeni Gelişme

Türkiye'de Korona Aşısında Yeni Gelişme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından koronavirüs için çalışmaları devam eden yerli aşı çalışmalarında ki son durumu açıkladı.

Kars Güncel- Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda; "Milli Aşımızın meydan okuma çalışmasında 10 transgenik hayvan aşılandı, 9 hayvan ise aşılanmadı. Virüse maruz bırakıldılar ve aşılanan hayvanlarda hiç virüse rastlanmadı. Aşılanmayanların 4’ü hayatını kaybetti 5’inin ise akciğerlerinde virüse rastlandı. Milli aşıya daha yakınız. Ülkemizde 13 ayrı COVID-19 aşı adayı çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bunlardan 5’i insan deneyleri safhasına yaklaştı. Klinik safhaya gelen tüm aşı adaylarımız Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığımız (TÜSEB) tarafından destekleniyor. Türkiye’nin gücü bilimde." dedi.


Ayrıca Bakan Koca bir diğer paylaşımında, "Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığımız (TÜSEB) desteklediği Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi aşısı insan deneyi Faz-1 safhası başarıyla tamamlandı. Kuduz, verem ve su çiçeği aşısı adayları da insan deneyi aşamasına geldi. Milli aşılarımızı geliştirmek ve milletimizin hizmetine sunmakta kararlıyız." ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.