KARS Haber Girişi : 21 Aralık 2022 17:21

Türkiye'de İlk: Sesimiz Emniyette

Türkiye'de İlk: Sesimiz Emniyette
Türkiye'de ilk kez Kars Emniyeti tarafından düzenlenen yarışma, büyük ses getirdi.

Türkiye'de İlk: Sesimiz Emniyette

Türkiye'de ilk kez Kars Emniyeti tarafından düzenlenen yarışma, büyük ses getirdi.

Kars Emniyet Müdürlüğü ile Kafkas Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Sesimiz Emniyette-2’ yarışmasının final gecesine ise jüri masasında Türkiye’nin sevilen sanatçılarından olan İzzet Yıldızhan ve 1. sınıf emniyet müdürü Ahmet Sula onur konuğu olarak yer aldı.  

264 yarışmacı arasından ilk 10’a kalmaya hak kazanan Adnan Karahan, Ali Osman Paslı, Aşkın Amcaoğlu, Ayşegül Kuş, Burak Bahçe, Kadir Özateş, Kadirhan Salduz, Muhammed İkbal Gül, Muharrem Edizhan Büyükcan ve Özgür Barış Boğakan, Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen finalde sahne performanslarını sergiledi.

Yoğun katılım sağlayan Karslılara birbirinden güzel eserler seslendirerek keyifli dakikalar yaşatan yarışmacılardan Muharrem Edizhan Büyükcan 1’inciliği elde ederken, Özgür Barış Boğakan 2’nci ve Ayşegül Kuş 3’üncü oldu.

Final sonrası dereceye giren yarışmacılara ödülleri Vali Türker Öksüz, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Amanvermez ve İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç tarafından verildi.

Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, yaptığı konuşmada, yarışmayı düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür ederek, "177 yıldır Türk Polis Teşkilatı ülkemizin, toplumumuzun huzuru, güvenliği, kamu düzeninin sağlanması için gece gündüz demeden, her türlü fedakarlıkta hizmet veriyor. Polis teşkilatımız asayişi, kamu düzenini sağlarken toplumumuzdan aldığı güçle, inançla, güven duygusuyla hareket ediyor." dedi.

Yarışma sonrası konuşan Türkiye’nin sevilen sanatçılarından İzzet Yıldızhan, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, Kars’ta ilki başlatılan bu yarışmanın ülke geneline yayılmasının gençlerin ve yeni sanatçıların keşfedilmesine büyük katkı sağlayacağını vurguladı.   Yıldızhan, ayrıca konuk jüri olarak katıldığı yarışma finali sonrasında birbirinden güzel eserleri seslendirdiği bir konser verdi.