KARS Haber Girişi : 18 Temmuz 2017 18:28

TOKİ'nin Uçan Çatılarına Kars Valiliğinden Açıklama

TOKİ'nin Uçan Çatılarına Kars Valiliğinden Açıklama
"Kars'ta TOKİ'nin Konutları ÇATISIZ Kaldı!" Haberine Valilikten açıklama.
Kars Güncel-Kafkas Haber Ajansı (KHA) kaynaklı Kars Olay, Kars Güncel ve Lider Haber Ajansı internet internet haber sitelerinde "Kars'ta Kıyamet Bir Defa Daha Fakirin Başına Koptu!" "Karsta TOKİ'nin Konutları Çatısız Kaldı" başlığıyla; "Kars'ta Başbakanlık TOKİ yanındaki Yeşilkart TOKİ konutlarında 20 Nisan 2017 tarihinde meydana gelen rüzgarda bir apartmanın yıkılan çatısı 2.5 ay geçmesine rağmen onarılmadı." konulu haber üzerine valilik açıklama yaptı..

Açıklama şöyle:

Söz konusu haber Valiliğimizce incelenmiş olup, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan alınan bilgilerde; 

Sosyal Konut Projesi kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) aracılığı ile ilimiz Merkez Yenişehir Mahallesi Karacaören mevkiinde yaptırılan sosyal konutların bulunduğu mahalde 22.04.2017 tarihinde çıkan şiddetli rüzgar nedeniyle bazı sosyal konutların çatılarının uçtuğu veya hasar gördüğü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığına  (TOKİ) ve müşavir firma Su Yapı Müh. ve Müş. A.Ş.'ye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca resmi yazı ile bildirilmiştir.

Meydana gelen hasara ait site yönetimi tarafından tutulan tutanaklar ve hasara ait fotoğraflar da ilgili kurumlara gönderilmiştir. Ayrıca söz konusu konutların çatılarının tamir edilmesi, çatı kopması nedeniyle meydana gelen hasarların giderilmesi, gerekli tamiratların yapılması ( tüm blokların kontrol edilmesi ) ve önlemlerin alınması hususları da ilgili kurumlara bildirilmiştir.

Bahse konu yazımıza istinaden Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca müşavir firma olan Su Yapı Mühendislik firmasına gerekli talimatların verilmiş olduğu 07.07.2017 tarihli yazı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımıza bildirilmiş olup, bu yönde gerekli görüşmeler yapılmaktadır.

Konutlara ait imalattan kaynaklanan eksik ve kusurlu imalatların giderilmesi Başkanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sorumluluğunda olup, bu hususta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın sorumluluğu bulunmamaktadır.

Haberde belirtilen sosyal konut geri ödemeleri ile ilgili olarak;

Sosyal konut projesi kapsamındaki konutlar için fayda sahipleri, 270 ay borçlandırılmış olup,  konutların ödemeleri vatandaşlar tarafından konutu teslim aldıktan sonra 7'inci aydan itibaren başlamakta ve her ay yapılmaktadır. Konut taksitleri ödenmediği ya da geç ödendiği takdirde "Sosyal Konut Yönergesi" gereği ödeme yapmayan veya geç ödeyen vatandaşlarımız hakkında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca herhangi bir işlem yapılmamakta olup, bu durumdaki fayda sahibi vatandaşlarımıza telefon edilmesi, uyarılması, icra işlemlerinin başlatılması vb. iş ve işlemler de kesinlikle yapılmamaktadır. Ayrıca; fayda sahibi vatandaşlar, ödemelerini tamamlamadıkları müddetçe konutun tapusu fayda sahiplerine verilememektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


HABER VİDEOSU 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.