KARS Haber Girişi : 28 Kasım 2016 01:00

Tek Suçlu Karaçanta'mı?

Tek Suçlu Karaçanta'mı?
Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'yı suçlayanlar birazda kendilerine bakmalılar.
Kars Güncel-Göreve geldiği ilk günden beri şansızlıkları süren Murtaza Karaçanta Kars için, Karslı için elinden geleni fazlasıyla yapıyor. Fakat hem iktidar partisinin belediyesi olmaması, hem de Başkan Karaçanta'yla beraber çalışan ekibin tam manasıyla başkanla koordine olamamasından kaynaklanıyor aslında büyük sorunlar.

KARAÇANTA LİNÇE UĞRUYOR
Kars Belediyesi şuan mevcut işlerinin dışında farklı işler yapamıyor, ve kendini de iktidar belediyesi olmadığından dolayı kaynaksızlığından yakınıyor. Pek de haksız sayılmazlar. Çünkü Kars Belediyesi gerçekten şuan diğer siyasi partiler ve iktidar partisinin linçine uğruyor adeta diyebiliriz. Mesela iktidar partisi Kars'ta yaptığı açıklamalarında her zaman Belediyenin yanında ve desteklerinin tam olduğunu ifade ediyor,  aslında görünen o ki bu durum sadece ve sadece açıklamadan öteye gitmiyor. Bu destek açıklamalarının gerçekten uygulamaya konulup konulmadığının da Kars haklıda aslında farkında.


PERSONEL MAAAŞLARINI BİLE ÖDEYEMEZ DENDİ AMA?
Karaçanta ilk seçilip koltuğa oturduğu günlerde personel maaşlarının bile ödenmeyeceğini söyleyenler vardı, yani Başkan Karaçanta seçildiği günden beri zaten kimi çevreler tarafından kara propagandası yapılmaya başlanmıştı. Yinede Başkan Karaçanta bütün bu olumsuzluklara rağmen beklentileri boşa çıkarmış, ve ayrıca pes etmemiş, her ay zamanında personelinin maaşını eksiksiz ödediğini biliyoruz.


15 TEMMUZ GECESİ VE DEMOKRASİ NÖBETLERİ
15 Temmuz gecesi Bütün Kars Halkı gibi Kars Belediyesi Başkanı ve personeli de hainlerin karşısında durmuş bütün personeliyle ve araçlarıyla şehrin kritik noktalarında hainlere karşı büyük bir mücadele vermişlerdir. Kars Belediyesi yaklaşık 650 personelin neredeyse tamamı Belediyeyi hain FETÖ'cülere teslim etmemek için ellerinden gelen bütün gayreti fazlasıyla göstermişlerdir. Hatta o gece hain FETÖ'cüler Başkanın evine kadar gidip başkanı tutuklamak istemişler. Başkanın evine zorla girmeye çalışan hanin darbeciler kapıyı da dipçiklerle kırmaya çalışmışlar, Başkanın evde olmadığını anlayan darbeci askerler geri dönmüşler. Hatta başkanın oturduğu evin kapısında halen daha dipçik izlerini görmek isteyenler gidip bakabilirler.

15 Temmuz sonrasında Karçanta'nın açıklamalarına bakıldığında hain darbecilerin Kars Belediyesi'ne de büyük hasarlar vermeye çalıştığı zaten görülmekte.

Demokrasi Meydanlarını da Boş Bırakmayan Bir Başkan!
15 Temmuz gecesinden sonraki süreçte başlatılan Demokrasi nöbetlerinde Kars meydanlarını ve Karslı vatandaşları hiçbir akşam yalnız bırakmayan Kars Belediyesi Başkanı Karaçanta, demokrasi nöbetlerinde Karslılarla iç içe olup hem vatandaşların yanında olduğunu gösterip ayriyeten darbeye karşıda dik duruşunu ortaya koymuş oldu.  Demokrasi nöbetlerinde Kars Belediyesi Vatandaşlara çorba ve çay ikramında bulunup, demokrasi meydanını bir an olsun boş bırakmamıştır.


AK PARTİ'YEMİ GEÇECEK? İŞTE YANITI
Her geçtiğimiz gün ve aylarda o kadar kötü propaganda yapılıyordu ki Ak Parti'den teklif gelse "Hemen Geçer" bile deniliyordu. Fakat biz az çok Karaçanta'yı tanıdığımız için böyle bir şeyin olmayacağını biliyoruz. Çünkü Karaçanta'nın MHP ile bağlarının çok eskiye dayandığı herkes tarafından bilinmekte. Bunun için Karaçanta'nın kolay, kolay MHP'yi tek kalemde silmeyeceğini düşünenler arasındayız.


KARS BELEDİYESİ'NİN ALDIĞI 4 DÖRT KAMYON KİMİN?
Ek bir başlık açmak gerekirse geçen hafta Kars belediyesi araç filosuna 4 adet kamyon katarak araç parkurunu her geçen gün daha da büyütmeye çalışıyor.

Fakat bu olayı bile saptıranlar oldu. İşte kamyonları dahi sanki Belediye öz kaynaklarından almamışta hibe edilmiş algısı yaratılmaya çalışıldı. Bu durum bile aslında bazı çevrelerce nasıl bir karalamaya çalışıldığının en bariz göstergelerinden biridir.


SONUÇ OLARAK
Kars Belediye Başkanı ve Kars Belediyesi üzerine oynanan bu kadar oyunlara rağmen yinede ayakta durmayı başarıyor ve vatandaşına hizmet götürebiliyor.

Tabi ki eksikler yok mu? var. Ama bu eksiklerin giderilmesi için Kars Belediyesini ve Başkanını taşlamak yerine destek olmak daha iyi olur diye düşünüyoruz.  Bu destek hem Kars Basınına hem Kars'ta yaşayan ve Kars'ın dışındaki Karslılara düşüyor.  Bir sorun bir problem olunca yangına ateşle gitmek yerine, yangını söndürmek için Hz. İbrahim'e su taşıyan karınca misali tarafımızı belli edip Kars ve Karslıdan yana olduğumuzu göstermeliyiz. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Ellerinize sağlık