KARS Haber Girişi : 27 Şubat 2020 20:53

Tarihi Kimliğiyle Kars Kent Projesi Toplantısı Yapıldı

Tarihi Kimliğiyle Kars Kent Projesi Toplantısı Yapıldı
Kars'ta sürdürebilir turizm amacıyla 10 milyon Euro tutarı bulunan "Tarihi Kimliğiyle Kars Kent Projesi" Avrupa Birliği ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklemeye hak kazandı.

Kars Güncel- Vali Türker Öksüz’ün Başkanlığında, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından başvurusu yapılan ve Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Fonu (IPA) kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Operasyonel Programı’nda desteklenmeye hak kazanan Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kars’ın bütüncül bir anlayışla turizm şehri olmasını hedefleyen ve yaklaşık 10 milyon Euro tutarında olan projenin Müşavirlik ihalesi ile Haydar Aliyev Caddesi ve Ani Ören yerinde yapılacak inşaat işleri ihaleleri sonuçlanma aşamasında. Proje kapsamında Kars’taki turizmin sürdürülebilir bir şekilde ilerlemesini sağlayacak araştırma, strateji, planlama, tanıtım ve kapasite artırımı konusunda çalışmaları kapsayan Teknik Yardım bileşeni ihale dosyası ise onaylanma sürecinde.  

Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi, ihale süreçlerinin tamamlanmasının ardından 2020 yılının Kasım ayından itibaren uygulamaya başlanacak.

Vali Türker Öksüz başkanlığında yapılan toplantıya; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı heyeti, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcileri ile Kars’taki ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.