SİYASET Haber Girişi : 19 Şubat 2019 17:03

Son Dakika Kars'ta Listeler Seçim Kuruluna Teslim Edildi

Son Dakika Kars'ta Listeler Seçim Kuruluna Teslim Edildi
YSK seçim takvimine göre 31 Mart 2019 yerel seçimleri için partilerin adayları ve meclis üyeleri listelerini YSK'ya teslim etme süresi sona erdi.
Kars Güncel- YSK'da takvim hızla ilerliyor, süre az önce tamamlandı. İl ve İlçe seçim kurullarına adayların listeleri ulaştırıldı. Son ana kadar listelerde değişiklikler oldu. Süre tamamlandı.

Kars'ta 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde partilerin adaylarının olduğu listeler Kars Adliyesi'nde bulunan İl Seçim Kurulu'na teslim edildi. Saat 17:00'da başvuru süresi sona erdiği için Cumhur İttifakı adına MHP İl Başkanlığı tarafından, CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi adaylara ait listeleri teslim ettiler.

Şimdi Süreç Nasıl İşleyecek?
Partilerin aday listeleri 19 Şubat günü saat 17:00'a kadar teslim etmesiyle başlayan süreçte, cuma günü seçi kurullarınca geçici listeler ilan edilecek ve ardından itiraz süreçleri başlayacak. 3 martta kesin listeler açıklanacak daha sonra ise adaylar kesinleştikten sonra 31 mart için oy pusulaları basılacak.

Millet İttifakı 50 İlde Anlaştı
Millet İttifakı 50 ilde anlaştı, CHP ve İYİ Parti 50 ilde ittifak gereği anlaştılar.

Cumhur İttifakı Genişledi
Aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesinden önce, partilerden karşılıklı jestler geldi. AK Parti; Kars, Iğdır ve Kırklareli'nde MHP ise; Bolu, Çanakkale, Giresun, Yalova, Bilecek, Burdur ve Sinop'ta adaylarını çekti.

Söz konusu illerde partiler, diğer ittifakın diğer ortağının adayını destekleyecek.

51 İLDE İTTİFAK VAR
44 ilde AK Parti, 7 ilde MHP aday gösterdi. MHP 16 ilde, AK Parti 3 ilde adaylarını çekme kararı aldı. Böylece Cumhur İttifakı'nda işbirliği yapılan il sayısı 51'e yükseldi. 27 büyükşehirde AK Parti adayı, 3 büyükşehirde MHP adayı yarışacak.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.