YAŞAM Haber Girişi : 21 Şubat 2020 17:31

SERKA 2020 Yılında 45 Milyon Lira Destek Sağlayacak

SERKA 2020 Yılında 45 Milyon Lira Destek Sağlayacak
Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) 71. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Kars’ta Yapıldı

Kars Güncel-Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) 71. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı’nın başkanlığında Kars’taki SERKA Hizmet Binası'nda yapıldı.

Toplantıya; Kars Valisi Türker Öksüz, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Ağrı Valisi Süleyman Elban ile diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, 2019 yılında kamu kurumları, mahalli idareler ve özel sektöre yönelik 3 adet “Mali Destek Programı”, 1 adet “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı” ve 1 adet de “Fizibilite Destek Programı” yürütüldüğünü,  ayrıca 1 adet de “Güdümlü Projenin” desteklediğini, bütün programlar kapsamında toplam 72 projenin desteklendiğinin ve projelerin toplam bütçesinin yaklaşık 101 milyon, verilen destek miktarının 61 milyon TL olduğunu söyledi.

2020 yılında da bu programlara desteklerinin devam edeceğini ifade eden Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, “2020 yılında 1 tanesi kamu kurumları ve mahalli idarelere ve 1 tanesi özel sektöre yönelik olmak üzere 2 adet Mali Destek Programı, 1 adet Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı, 1 adet Teknik Destek Programı ve 1 adet de Fizibilite Destek Programı yürütülecektir. Güdümlü proje desteği kapsamında 3 projeye 10 milyon TL destek verilmesi planlanmaktadır. Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında 2020 yılında bölgemize 15 milyon TL'lik bir kaynak getirmeyi hedefliyoruz. 2020 yılında ajansın dağıtacağı toplam destek miktarının 45 milyon TL olması beklenmektedir” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından toplantı toplam bütçesi 4 milyon TL olan ve 3 milyon TL destek istenen Kars İl Özel İdaresi tarafından sunulan “Kars Peynir Müzesi” ve Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü tarafından sunulan “Kafkas Arı Konağı” ile diğer gündem maddeleri görüşüldü.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.