DÜNYA Haber Girişi : 11 Ocak 2017 19:50

Selim'den Halep'e İnsanlık Ölmesin Yardımı

Selim'den Halep'e İnsanlık Ölmesin Yardımı
Selim Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü'nün işbirliği ile Türkiye Diyanet Vakfı Selim Şubesi öncülüğünde Halep için yardım kampanyasında toplanan yardımlar dualarla, Helep'e gönderildi.
Kars Güncel-Kafkas Haber Ajansının manşetinde yer verdiği haberinde; Selim Kaymakamlığı ve İlçe Müftülüğü'nün işbirliği ile Türkiye Diyanet Vakfı Selim Şubesi öncülüğünde bütün kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile "Halep'te insanlık ölmesin" diyerek mazlumların yanında olmak için ayni yardım kampanyası başlatılmıştı. Kampanya kapsamında tüm Selim halkı bir olmuş yediden yetmişe herkes yardıma koşmuştu. Müftülük personelinin büyük gayretleri ve halkın desteği ile ilçeden un, temel gıda, patates, giysi, temizlik malzemeleri, mutfak malzemeleri, halı, battaniye vb. malzemelerden oluşan iki Tır yardım malzemesi dualarla Hatay Cilvegözü sınır kapısına gönderildi. Orada Diyanet Vakfına Ait bölgede indirilecek ve tekrar ihtiyaç duyulan kamplara sevk edilecek. Araçlara Müftülük personelinden Yakup Belet ve Ergün Sinar eşlik edecek.

Dua öncesi açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Fahri Başar; "Halkımızın hayır hizmetlerinde birleştiğini belirtti. Beklentilerin çok daha üzerinde bir katılımın sağlandığını ifade ederek başta Kaymakamı Mehmet Keklik'e, Belediye Başkanı Coşkun Altun' a tüm kurumlara, sivil toplum kuruluşlarına, esnafa, halkımıza ve bu süreçte özveri ile çalışan Müftülük personelimize teşekkür ediyorum. Halkımızdan almış olduğumuz bu emanetlerin kazasız belasız yerlerine ulaşmasını ve mazlumların bir an önce yüzlerinin gülmesini ve bu sıkıntıların atlatılmasını diliyorum." dedi.

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Coşkun Altun ise "Halkımıza duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Böyle güzel faaliyetlere her zaman destek olacaklarını belirterek kazasız belasız yardımların yerine ulaşmasını diliyorum." diye konuştu.

Programda son olarak konuşan Kaymakam Mehmet Keklik ise "Halkımızın bu örnek davranışını takdir ettiğini belirtti, beklentilerin çok daha üzerinde bir katılım sağlandığını belirterek evini toprağını vatanını kaybetmiş olan o mazlum halkın yanında olmak dinimizin de bir gereği olduğunu belirtti. Masum yavruların feryatlarına kadirşinas ve yardımsever Selim halkının duyarsız kalmadığını söyledi. Birlik ve beraberliğimizin devam etmesini diledi ve bu duyarlılıkları sebebi ile tüm halkımıza ve bu organizede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şekilde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.