YAŞAM Haber Girişi : 15 Şubat 2017 15:00

Şehitler Diyarı Sarıkamış Halep'i Unutmadı

Şehitler Diyarı Sarıkamış Halep'i Unutmadı
Sarıkamış'tan Halep'e yardım tırları dualar eşliğinde yola çıktı
Kars Güncel-Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Kaymakamlık tarafından 2 ay önce başlatılan Sarıkamış Belediyesi, İlçe Müftülüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen, mahalle ve köy muhtarları ile Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşların da katkılarıyla toplanan 3 TIR dolusu yardım malzemesi dualar ve tekbirler eşliğinde Halep'e gönderildi.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman başlattığı kampanya kapsamında toplanan gıda, giyecek ve malzeme yardımları Belediye'ye ait iş merkezinde tutuldu. 2 aylık süre içinde 600 koli yiyecek ve kıyafet, 200 koli temizlik malzemesi ve ayakkabılar dahil toplamda 3 bin kolinin bulunduğu 3 TIR yola çıkmadan önce Kaymakamlık önünde mini bir tören düzenlendi. Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy, ilçe müftüsü, AK Parti İlçe Başkanı, STK'lar ve vatandaşların katıldığı programda dualar edildi ve TIR'lar tekbirler eşliğinde yola çıktı.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, "Şehitler diyarı Sarıkamış'tan, Doğu Anadolu'nun 2 binli rakımından Sarıkamış Kaymakamlığı olarak, Belediye olarak, sivil toplum kuruluşları olarak, mahalle ve köy muhtarları olarak, tüm vatandaşlarımız ve esnaflar olarak herkesin desteği ile katkılarıyla yardımlarıyla bizlerde Suriye'deki vatandaşlarımıza yardım kampanyası başlattık. Zaten biz millet olarak yardımlaşmayı seven, yardım etmeyi seven, garip-gurabaya, yetime yardım etmeyi seven bir milletiz. Biliyorsunuz oradaki savaşta mağdur olan, yetim düşen ve ihtiyacı olan insanlara bizlerde bir nebze olsun onların ihtiyacına cevap vermek istedik. Sarıkamış halkı olarak Sarıkamış ve köylerimiz ve tüm vatandaşlarımız olarak bizlerde onların yardımlarına koşmak istedik." dedi.

Başkan Toksoy ayrıca, "Burada yaklaşık 2 aydır kampanya başladı. Bu kampanya doğrultusunda her türlü yiyecek yardımı, giyecek yardımı, malzeme yardımı toplanmış oldu. Biz de bu yardımları Belediyemiz iş merkezinde topladık. Bütün muhtarlarımız da sağ olsunlar, vatandaşlarımızda araçlarıyla getirdiler. Orada 2 aydır depoladık. Bugün de gördüğünüz gibi 3 TIR dolusu yiyecek ve malzeme yardımını Suriye'deki, Halep'teki savaştan zarar görmüş, mağdur olmuş vatandaşlarımıza gönderiyoruz. İnşallah yardımlar yerine ulaşır. Bu anlamda Kaymakamlığımızın öncülüğünde, Valiliğimizin öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarına, bütün mahalle muhtarlarna, köy muhtarlarımıza, Sarıkamış halkına, daire amirleri arkadaşlarıma, emeği geçen herkese böyle bir hızlı bir şekilde 3 TIR dolusu yardımı topladıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah eksikliklerini vermesin. Allah birlerini bin etsin diyorum. Herkese tekrar teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar." diye konuştu.

Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman da, "Hayırlı bir iş için güzel bir havada belediye başkanımız, ilçe muhtarlarımız, köy muhtarlarımızla birlikte bu program için bir araya geldik. Malumunuz bölgemizde büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Özellikle Suriye'de son yıllarda yaşananlar ortada. Oradaki din kardeşlerimizin bu yaşadıkları acılara bir nebze de olsa merhem olması için bu kampanyayı başlattık. Türkiye'nin her tarafında yardım kuruluşları tarafından, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından bu tür programlar düzenleniyor. Biz de ülkenin en doğusundan ülkenin en güneyine oradaki bizim din kardeşlerimize destek olmak amacıyla kampanya başlattık. Kaymakamlığımız tarafından başlatılan kampanyayı sağ olsun belediyemiz de desteklediği diğer kurumlarımız muhtarlarımızın, vatandaşlarımız desteği sayesinde 3 yardım TIR'ı bugün birazdan yola çıkacak." şeklinde konuştu.

Kaymakam karaman daha sonra şunları söyledi;

"Buradan gönderdiğimiz malzemeler 600 koli yiyecek ve kıyafet, 200 koli temizlik malzemesi ve ayakkabılar. Yani hepsinin toplamında 3 bin koli 3 TIR yardım malzemesi bugün itibariyle yola çıkıyor. Bizim görevlilerimizin eşliğinde Kilis'e ulaşacak, inşallah. Kilis'teki yardım toplama merkezine teslim edilecek. Oradan da Halep'teki bu iç savaşta mağdur olan kardeşlerimize ulaştıracak. Bunun bir sembolik amacı var; Sarıkamış Şehitleri diyarı her zaman olduğu gibi Türkiye'nin bir iç çimentosudur. Sarıkamış'ın bu tür olaylara ne kadar duyarlı olduğunu da birer göstergesi oldu."

Kaymakam Karaman konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ben bu konuda yardımda bulunan, hayırda bulunan tüm vatandaşlarımıza Allah razı olsun diyorum. Allah hayırlını kabul etsin diyorum. İnşallah ülkemizin çevresinde yaşanan bu durum, bu insanlık dramı son bulur. İslam aleminde yaşanan bu olayların hepsinin tez zamanda son bulmasını diliyoruz. Biz ülkemiz olarak bugün yaklaşık 3 milyon Suriyeli vatandaşına ev sahipliği yapıyoruz. Bu, ülkemizin, Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğünü gösteriyor. Ülkemizde onlara kucak açmışken orada, sınır ötesinde de zor durumda olan evsiz barksız kalan oradaki kardeşlerimize de bu vesileyle Sarıkamış'tan bir yardım eli uzatıyoruz. Bundan sonraki süreçte de biz tüm toplumsal olaylara sağa duydu olduğumuzu gibi Sarıkamış halk olarak devletimizin birliği ve bütünlüğü noktasında her daim aynı mesajlarımızı iletiyoruz. Bunu da devam ettireceğiz. Ben tekrardan destekte bulunan tüm değerli muhtarlarımıza, belediye başkanımıza, kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. İnşallah hayırlı şekilde kazasız belasız yardımlar ilgili yerlere ulaşır. Herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.