KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 20 Mart 2017 23:41

Sarıkamış'ta Çanakkale şehitleri anıldı

Sarıkamış'ta Çanakkale şehitleri anıldı
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Salonunda anma programı düzenlendi.
Kars Güncel-Sarıkamış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sarıkamış Gazipaşa Ortaokulu tarafından hazırlanan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Tarih Öğretmeni Hüseyin Murat Temiz, günün anlam ve önemini anlatan konuşmasında, Çanakkale Savaşları'nın Türk milletinin emperyalist güçler karşısında ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde yeniden dirilişinin dünya tarihine altın harflerle kazındığı eşi görülmemiş tarihi bir olay olduğunu söyledi.

Program, Sarıkamış Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Sarıkamış Gazipaşa Ortaokulu öğrencilerinin şiir okumasıyla devam etti.Gazipaşa Ortaokulu Müzik öğretmeni Esra Aydın'ın öğrencilerden oluşturduğu halk müziği korosu izleyenlerden büyük beğeni aldı. "Destanlaşan Çanakkale" adlı oratoryo ise duygulu anlar yaşamasına neden oldu.Daha sonra resim,şiir ve kompoziyon dalında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesiyle salon programı sona erdi.

Programa,Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman,Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay,Bilgin Çetinbağ,Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy,Cumhuriyet Savcısı Nurettin Adıgözel,İlçe Milli Eğitim Müdürü Atakan Karabağ,kurum amirleri,gaziler ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Salon programının ardından protokol üyeleri ve gaziler Sarıkamış 9. Komando Tugay Komutanı Piyade Albay,Bilgin Çetinbağın davetlisi olarak garnizon içerisinde askerlerle birlikte karavanadan yemek yediler.

 

 

 

 

 

 

           

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.