KARS Haber Girişi : 31 Ekim 2016 08:28

Sarıkamış'ta 15 Temmuz Meydanı Doğum Günü Meydanı Oldu!

Sarıkamış'ta 15 Temmuz Meydanı Doğum Günü Meydanı Oldu!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kars'ta coşkuyla kutlandı. Ama Kars'ın Sarıkamış İlçesinde hemde 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda Sarıkamış Kaymakamı'nın oğluna doğum gününü kutlaması vatandaşların tepki göstermelerine sebep oldu.
Kars Güncel- Kars'ın Sarıkamış İlçesinde düzenlenen tören ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93'ncü yıl dönümü kutlamalarında Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman'ın oğlunun doğum günü kutlaması haline gelmesi Kars'lı vatandaşlarca tepkiyle karşılandı.

Adını 15 Temmuz gecesi bir daha geri dönmemeyi göze alıp vatan hainlerinin karşısına çıkarak Vatan için, Bayrak için, Din için, Ezan için canlarını seve seve feda eden Ömer Halisdemir'lerin, Abdullah Tayyip'lerin, Erol'ların, İlhan'ların şehadetlerinin ölümsüzleştirilmesi ve onlara duyulan saygının timsali olarak ebediyen hatırlanması için yapılan Sarıkamış 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda, Sarıkamış Kaymakam'ının oğluna doğum günü kutlaması yaparak pasta kesmesi Şehitler Diyarı Sarıkamış'a ve bu kutlamayı yapanlara yakışmadı.

Sarıkamış'ta Cumhuriyet'in 93. yıl dönümü kutlamalarını Kaymakam Beyin Oğlunun Doğum Günü Kutlamasına dönüştürenler (belkide Kaymakam beyin böyle bir organizasyondan haberi de olmayabilir) sizler kaymakam beye şirin gözükmek için doğum günü kutlaması yapıp pasta kestiğiniz o meydana adını veren ŞEHİT ASTSUBAY ÖMER HALİSDEMİR ve onun gibi ardında yetimler bırakan 246 ŞEHİD'in çocukları olan Elifnur Halisdemir'leri, Doğan Ertuğrul Halisdemir'leri hiç mi gözünüzün önüne getirmediniz?

Siz getiremeyebilirsiniz, ama bizler yani Kars Güncel ve okurları olarak biz getirelim istedik, bu ülke için canlarını seve seve ardında gözü yaşlı analar, babalar, eşler ve yetim çocuklar bırakanların hatıralarına emanetlerine daha fazla saygılı olalım, olmaya özen gösterelim...

Aşağıda Resimlerini Paylaştığımız Şehit Ömer Halisdemir'in Gözü yaşlı çocuklarının resimleri umarım sizlere bir şeyler anlatmış olur. Ve bundan sonra bu tür olaylara daha duyarlı ve dikkatli yaklaşırsınız....



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.