KARS Haber Girişi : 25 Şubat 2019 21:10

Sarıkamış'ta 2634 Metrede Kayak Keyfi

Sarıkamış'ta 2634 Metrede Kayak Keyfi
Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan ve kar kalınlığının 83 santimetreyi bulduğu Sarıkamış Cıbıltepe Kayak merkezi yoğun ilgi görüyor.

Kars Güncel- 30 Km hat uzunluğunda teleferik sistemi saatte 4600 kişi taşıma kapasitesine sahip olan, kristal kar kalitesi ve sarıçam ormanları arasındaki uzun kayak pistleriyle kayak tutkunlarının gözdesi haline gelen Sarıkamış Cıbıltepe'ye, Türkiye'nin farklı il ve ilçeleri ile yurt dışından gelen kayak severler, 2634 rakımda snowboard yapmanın ve kayak kaymanın keyfini doyasıya yaşıyorlar. 

"Pistlerimiz şuan faaliyette, mekanik tesislerimiz hazır. Türkiye'deki bütün, yada Avrupa'daki bütün kayak severleri Sarıkamış'a bekliyoruz" diyen yetkililer, "Gördüğün gibi 1 metrenin üzerinde karımız mevcut, bütün pistlerimiz açık. Kayağa elverişli, hava da mükemmel, her şey şuanda kayağa elverişli, herkesi bekliyoruz" dediler. 

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom, bir snowboard pisti ve 4 telesiyej hizmet veriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.