KARS Haber Girişi : 21 Ağustos 2016 01:59

Sarıkamış Şehitlerine Büyük Vefasızlık!

Sarıkamış Şehitlerine Büyük Vefasızlık!
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 2015 yılında çalışmalarına başlanılan 7 bin metrekarelik alan içerisinde dev Türk Bayrağı'nı da barındıran tören alanı müteahhit firmalardan kaynaklanan sorunlar nedeniyle geçen zamana rağmen bir türlü tamamlanamadı.
Kars Güncel- (Kars Güncel Özel Haber) Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 2015 yılında eski Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz'ün yoğun gayretleriyle fizibilite çalışmalarına başlanılan 7 bin metrekarelik alan içerisinde dev Türk Bayrağı'nı da barındıran tören alanı müteahhit firmalardan kaynaklanan sorunlar nedeniyle geçen zamana rağmen henüz tamamlanamadı. 


Sarıkamış'ta Birinci Dünya Savaşı'nda on binlerce askerin şehit olduğu ve Sarıkamış Harekatın'nın 100. Yılını anma etkinlikleri kapsamında 'Kars Sarıkamış Herekatı Anma Tören Alanı ve Parkı' olarak 7 bin metrekarelik alanı kapsayacak şekilde projelendirilen, içerisinde Atatürk heykelinin, Sarıkamış şehitlerinin hatırasını canlandıran duvar rölyeflerinin, dinlenme ve çocuklar için oyun parklarının yer alacağı tören alanının tamamlanması ile İnönü Mahallesi'nde Hükümet Konağı önünde tarihi Kazım Karabekir Camisi, Kaymakamlık binası ve Garnizon Komutanlığının çevreleyecek şekilde tasarlanan tören alanı müteahhit firmaların taahhütlerini yerine getirmedikleri iddiasından dolayı inşaat halinde kendi kaderine terkedildi.

Bayrak İçin Sokaklarda olan vatandaşların "Yarım Kalan Bayrak" isyanı
Ülkemizin geçtiği bu zor dönemlerde onca vatan hainine inat vatanın ve özgürlüğün temsilcisi olan şehitlerin kanının üzerinde bulunduğu Bayrağımıza her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu şu zamanda ulusça birlik ve beraberliğimizin temsilcisi olan tören alanındaki dev Türk Bayrağın yarım bırakılması Sarıkamış'ta yaşayan vatandaşların tepkisine yol açtı.

Birlik ve Beraberliğin daha da pekiştiği ve hain darbecilere karşı tek yürek olan vatandaşların yarım kalan Türk Bayrağının tamamlanması için yetkililerden destek istedi. 15 Temmuz'dan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine meydanlara inen ve her yeri Ay Yıldız bayraklarıyla donatan vatandaşların böylesi birlik ve beraberliğin pekiştiği, milletin tek yürek, tek bayrak adı altında birleştiği bir dönemde bayrağa yapılan böylesi bir vefasızlık nedeniyle üzüntülerini dile getiriyor. 
Tören alanının yapım işini yüklenen firmaların işi durdurarak, inşaatı yarım halde bırakıp gitmelerine vatandaşların tepkileri sert olurken, bir vatandaşın "Şehitler diyarı olarak bilinen Sarıkamış'a adına yakışır şekilde törenlerin yapılacağı ve vatan millet için şehit olan vatan evlatlarının anısına yapılacak olan tören alanının bir an önce bitirilsin artık" demesi ise dikkatlerden kaçmadı. 


Yarım kalan Bayrak 25 Ağustos'ta tekrar ihale edilecek.
Basın İlan Kurumunun duyurularında mevcut alanın yapım işinin ise tekrardan ihaleye çıkarıldığı ve ihale tarihinin ise 25 Ağustos olarak belirlendiği 'Kars Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ve Parkı' yapım işi ihalesinin yapılacağı öğrenilirken, bu defa işi alan yüklenici firmanın tören alanını yine tamamlamayacağı daha şimdiden vatandaşlar arasında konuşuluyor.






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.