KARS Haber Girişi : 06 Ocak 2018 15:44

Sarıkamış Şehitleri Anısına Yapılan Kardan Asker Heykellerinin Açılışı Yapıldı

Sarıkamış Şehitleri Anısına Yapılan Kardan Asker Heykellerinin Açılışı Yapıldı
Kars’ın Sarıkamış İlçesinde Sarıkamış Harekatı’nın 103. yılı anma etkinliklerinin ikinci gününde farklı üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri tarafından yapılan kardan asker heykellerinin açılışı iki bakan tarafından gerçekleştirildi.

Kars Güncel- Karsın Sarıkamış ilçesinde 5 Ocak’ta başlayan anma etkinliklerinin ikinci günündeki kardan heykel açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve etkinliklere katılan vatandaşlar ile gerçekleştirildi.

Cıbıltepe Kayak Merkezi’nin oteller bölgesine 100 kamyon kar getirilerek, 10 günlük sürede tamamlanan heykeller, Kafkas Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, İbrahim Çeçen Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ve Muş Alparslan Üniversitelerinde görev yapan bir grup öğretim görevlisinin hummalı çalışmaları sonucu ortaya çıkarıldı. Dev Türk Bayrağı’nın üzerine örtüldüğü heykellerin açılışının gerçekleştirilmesi ile anma etkinliklerine katılan vatandaşlarca yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar dev Türk Bayrağıyla kaplı heykeller önünde askerlerle birlikte açılış öncesi bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek karanfiller bıraktılar.

Kardan heykellerin açılışına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan burada yaptığı konuşmada; “Sarıkamış anma etkinlikleri kapsamında Genlik ve Spor Bakanımızla birlikte bu gün buradayız. İlk olarak da kardan heykellerin açılışını yaptık. Değerli hocalarımıza ve valimize emeklerinden dolayı çok çok teşekkür ederiz. Buradaki amaç özellikle ecdadı anmak yâd etmek ve gençlere o bilinci aşılamak, o bilinçle ecdat bundan 103 sene önce gözünü kırpmadan donmak pahasına şehit oldu. Çünkü bir hedef var bu toprakları bize vatan olarak bırakan ecdadımızın izinden giderek istikbalimiz ve istiklalimiz uğruna bu toprakları gelecek nesillere vatan olarak bırakma ideali var o ideal kapsamında gözlerini kırpmadan şehadet şerbeti içmeye gidiyorlar. Dolayısıyla biz onları rahmetle minnetle yâd ediyoruz.” dedi.

Açılış programında Bakan Arslan’ın konuşması sonrasında vatandaşlara hitap eden Gençlik ve Spor Osman Aşkın Bak ise şu ifadeleri kullandı; “103 yıl önce vatanı milleti için gözünü kırkmadan şehit olan bir milletiz biz. Her zaman her noktada tüm dünyaya ispatlamış bir milletiz.  Bir az evvel açtığımız heykellerle onu yapan öğrencilerimize hocalarımıza teşekkürler ediyoruz. Sarıkamış’ı hatırlamak Çanakkale’yi hatırlamak geçmişimizi hatırlamak bu ülkenin geleceği için çok önemlidir. Gerek geçmişini bilmeyen geçmişini iyi tahlil etmeyen geçmişinden güç almayan geleceğe sağlam adımlarla yürüyemez. Dolayısıyla biz gençlerimize bu vatanı vatan kılmak için verilen şehitleri yapılan mücadeleleri hatırlatmaya devam edeceğiz.”



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.