KARS Haber Girişi : 21 Ekim 2019 13:05

Sarıkamış Kayak Merkezine 42 Milyon TL'ye Kapalı Sistem Telesiyej Tamamlandı

Sarıkamış Kayak Merkezine 42 Milyon TL'ye Kapalı Sistem Telesiyej Tamamlandı
Cıbıltepe Kayak Merkezindeki 2.Etapta 1800 metre uzunluğundaki 6 kişilik sandalyeli kapalı sistem telesiyejlerin montaj işlemleri tamamlanarak sistemin test işlemleri başlatıldı.
Kars Güncel- Karsın Sarıkamış İlçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı MKYK Üyesi Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'ın 2018 yılı eylül aylarında temelinin atıldığı yeni kapalı sistem telesiyej sisteminde, kapalı telesiyejlerin montaj işlemlerinin bitmesiyle birlikte test çalışmaları başlatıldı.

Kayak merkezinde direk montaj çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte taşıyıcı sistemlerin kurulumu sağlandı, daha sonra ise kapalı telesiyejlerin montajı gerçekleştirildi. Yeni telesiyej hattı aktif hale getirildiğinde 2 etaptan zirveye çıkış ortalama 14,5 dakikadan 5 dakikaya düşmesi ve daha kaliteli bir hizmet verileceği belirtildi.

2018 yılı eylül ayında gerçekleştirilen temel atma programında 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı MKYK Üyesi Ahmet Arslan şu açıklamalarda bulunmuştu; " Sarıkamış’ın turizmi dünya çapında biliniyor, gerek kar kalitesi gerekse sarıçam ağaçlarının içinde rüzgâr almadan kayabildiğiniz ki bu Dünya’da çok nadir olan pistlerden 8 tane pistimiz böyle.  Bunun içinde bilet sistemiyle ilgili geçen yıl otomasyonu sağladık bu anlamda bir hızlanma sağlandı,  telesiyejle zirveye çıkmak bir zaman alıyordu şuana kadar buradan zirveye 14,5 dakikada çıkan misafirlerimiz inşallah bu kış itibariyle 5 dakikada çıkabilecekler." dedi.

Arslan açıklamasında; "Elbette ki bizlerde milletvekilleri olarak Ankara’dan buraya imkân oluşması adına bir gayret sarf ediyoruz, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada gayretlerimizi sunacağız. Bunun için de gerek Kültür Turizm Bakanlığı’mıza gerek Gençlik Spor Bakanlığı’mıza ayırdıkları kaynak nedeniyle çok çok teşekkür ediyoruz. Bu tesise sadece şuan yaptığımıza işe 42 milyon tl ayırdılar." ifadelerine yer vermişti.

Kars Valisi Türker Öksüz'de geçtiğimiz eylül ayında Sarıkamış Kayak Merkezi'ndeki çalışmalar için yaptığı saha incelemesinde Türkiye’de sadece Sarıkamış Kayak Merkezinde hizmete verilecek olan kapalı sistem ve 6 kişilik koltuklarıyla saatte 3 bin kişi taşıma kapasitesine sahip, 2 kilometre uzunluğundaki yeni telesiyej sistemi, mekanik tesisler, pistlerin ışıklandırılması ve 4 kilometre uzunluğundaki yeni slalom pistinde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi almıştı.

Vali Türker Öksüz burada yaptığı açıklamada; " Ülkemizin ve dünyanın gözde kayak merkezlerinden olan Sarıkamış Kayak Merkezinin her yıl yapılan çalışmalarla cazibesinin her geçen gün daha da arttığını vurgulayarak, yeni sezonda geçen yıla göre daha fazla turist hareketliliği beklendiğini belirtti. 

Sarıkamış Kayak Merkezinin mevcut durumuna ilaveten bu yıl yapımına başlanan yeni telesiyej sistemi, ilave pistler, pistlerin ışıklandırılması, yatak kapasitesinin artırılmasına yönelik yeni otel inşaatlarının bitirilerek hizmete sunulması ile kayak merkezinin dünyaya hitap edeceğini belirten Vali Öksüz, yapılan çalışmalarla yerli ve yabancı misafir sayısının artacağını ve bunun Kars'ın kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.