KARS Haber Girişi : 27 Haziran 2019 14:30

Sarıkamış Kayak Merkezinde Kapalı Telesiyej Çalışmaları Devam Ediyor

Sarıkamış Kayak Merkezinde Kapalı Telesiyej Çalışmaları Devam Ediyor
Cıbıltepe Kayak Merkezindeki 2.Etapta 1800 metre uzunluğundaki 6 kişilik sandalyeli kapalı sistem telesiyejlerin montaj işlemleri devam ediyor.
Kars Güncel- Karsın Sarıkamış İlçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı MKYK Üyesi Ahmet Arslan, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Yunus Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın'ın 2018 yılı eylül aylarında temelinin atıldığı yeni kapalı sistem telesiyej sisteminde çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Kayak merkezinde direk montaj çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı kapalı sistem telesiyej hattı aktif hale getirildiğinde 2 etaptan zirveye çıkış ortalama 14,5 dakikadan 5 dakikaya düşmesi ve daha kaliteli bir hizmet verilmesi amaçlanıyor.

2018 yılı eylül ayında gerçekleştirilen temel atma programında 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı MKYK Üyesi Ahmet Arslan şu açıklamalarda bulunmuştu; " Sarıkamış’ın turizmi dünya çapında biliniyor, gerek kar kalitesi gerekse sarıçam ağaçlarının içinde rüzgâr almadan kayabildiğiniz ki bu Dünya’da çok nadir olan pistlerden 8 tane pistimiz böyle. Ağırlıkla çam ormanlarının arasında kayılıyor böyle olunca Sarıkamış kayakçılar tarafından çok tercih ediliyor. Özellikle kar kalitesi ve çam ormanlarının arasında kayma avantajı Sarıkamış’ı diğerlerine göre bir adım öne çıkarıyor. Ancak bunun hakkını verebilmek adına tesislerin çok daha moren hala gelmesi gerekiyordu, insanların çok daha hızlı bir şekilde zirveye erişmesi ve kayabilmesi gerekiyordu. Bunun içinde bilet sistemiyle ilgili geçen yıl otomasyonu sağladık bu anlamda bir hızlanma sağlandı, gelen misafirlerimiz bu hakkı teslim ettiler, dediler ki bizim tekrar telesiyeje binmek için kaybettiğimiz zamanı şimdi kaybetmiyoruz. Ancak yine de bu seferde telesiyejle zirveye çıkmak bir zaman alıyordu şuana kadar buradan zirveye 14,5 dakikada çıkan misafirlerimiz inşallah bu kış itibariyle 5 dakikada çıkabilecekler." dedi.

Arslan açıklamasında; "Elbette ki bizlerde milletvekilleri olarak Ankara’dan buraya imkân oluşması adına bir gayret sarf ediyoruz, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada gayretlerimizi sunacağız. Bunun için de gerek Kültür Turizm Bakanlığı’mıza gerek Gençlik Spor Bakanlığı’mıza ayırdıkları kaynak nedeniyle çok çok teşekkür ediyoruz. Bu tesise sadece şuan yaptığımıza işe 42 milyon tl ayırdılar." ifadelerine yer vermişti.
Haberin Videosu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.