KARS Haber Girişi : 29 Ocak 2018 15:51

Sarıkamış Belediyesi Karla Mücadele Çalışması Yapıyor

Sarıkamış Belediyesi Karla Mücadele Çalışması Yapıyor
Sarıkamış Belediyesi ekipleri ilçe merkezinde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri ilçe merkezinde bulunan karları kamyonlarla ilçe dışına taşıyor.
Kars Güncel- Doğu Anadolu genelinde süren şiddetli kar yağışı nedeniyle birçok kent beyaza büründü. Sarıkamış Belediyesi, ilçe merkezinde başlayan etkisi altına alan yoğun kar yağışından vatandaşların olumsuz şekilde etkilenmemesi için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Sarıkamış Belediyesi ekipleri, kar yağışının ilk andan başladığı andan itibaren kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başladı.

Meteorolojiden gelen uyarıları dikkate alan Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, trafiğin aksamaması için tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken; tuzlama ve yol açma ekipleri de 24 saat boyunca ilçenin belli noktalarında hazır bekletilmeye başlandı.

İlçe halkının ve özellikle kış turizmi için gelen vatandaşların mağdur olmaması için 7 gün 24 saat çalıştıklarını belirten Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, çalışmalara aralıksız devam edeceklerini, olumsuz hava şartlarından hiç kimsenin mağdur olmaması için gereken tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti. Kışa hazır olduklarını belirten Başkan Toksoy “Ekiplerimiz insanüstü bir gayretle çalışmalarını sürdürüyor. İlçe sakinlerinin mağdur olmaması için karla mücadele çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Turizm tesislerimizin bulunduğu Oteller Bölgesi'nde de çalışmalarımız devam ediyor. Yoğun bir şekilde yağan kar yüzünden sıkıntı yaşayan vatandaşlarımız çağrı merkezimizden bize ulaşabilirler” dedi.

Sarıkamış Belediyesi, gündüz ve geceden oluşan 40 kişilik iki ekip ile kar ve buzlanma ile mücadele kapsamında 1 adet tuzlama robotu, Greyder, 3 Kepçe ve kamyonlarla ile ilçede hummalı bir çalışma başlattı. Daha önceki yıllarda yapılan çalışmaların ışığında ana yolları sürekli açık tutmak için çalışmalar yapan Sarıkamış Belediyesi, ilçenin belli noktalarına geçici tuz depolamaları yaparak araçların daha kısa mesafelerden tuz ihtiyacını karşılayarak daha etkin ve verimli bir mücadele yapılması için gerekli önlemleri aldı.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.