SAĞLıK Haber Girişi : 13 Ağustos 2016 11:35

Sarıkamış Askeri Hastane Bakanlığa Devredildi!

Sarıkamış Askeri Hastane Bakanlığa Devredildi!
Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı 200 yataklı Kars Sarıkamış Askeri Hastane, Kars Kamu Hastaneleri Birliğine devrediliyor.
Kars Güncel-Resmi Gazete de yayınlanarak yer alan "Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" kapsamında GATA ve Sarıkamış Askeri Hastanesi Sağlık Bakanlığına devredildi.

Edinilen bilgilere göre; Doktor, hemşire gibi askeri personelin Sağlık Bakanlığına geçerken, idari personelin ise Türk Silahlı Kuvvetlerinde kalacağı öğrenildi. Sağlık Bakanlığına geçmek istemeyen personelin ise istifa etmesi bekleniyor.

Kars Kamu Hastaneleri Birliği yönetimi tarafından Sarıkamış Askeri Hastanesinin devir işlemleri için çalışmaların aralıksız sürdüğü gözlendi.

SARIKAMIŞ ASKERİ HASTANENİN TARİHİ!
Şu an hizmet verilen bina Sarıkamış'ın Rus işgali altında olduğu 1882 yılında Ruslar tarafından Hollandalı bir firmaya hastane binası olarak yaptırılmıştır.

1917 yılında Sarıkamış bölgesi Türk Ordusunun kontrolüne geçmiş ve 1920 yılından itibaren bina Asker Hastanesi olarak faaliyete başlamıştır.

2.  Dünya Savaşının bitimini takiben, 20 Ekim 1946 tarihinde Sarıkamış Asker Hastanesi Ilıca'ya intikal etmiş, hastane binasına ise Urfa'dan gelen 14'ncü Süvari Tümenine ait Sıhhiye Bölüğü konuşlandırılmıştır.

3 Ocak 1949 Tarihinde Ilıca'daki hastane yeniden Sarıkamış'a intikal etmiştir.

Hastane binası 1963 ve 1969 yıllarında iki defa büyük onarım görmüş, 1972 yılında bugünkü poliklinik binası hizmete açılmıştır.

1972 yılına kadar 300 yataklı olarak hizmet veren hastane, o tarihten itibaren 200 yataklı olarak faaliyetlerini sürdürmüştür.

17 Ekim 2005 tarihinden itibaren TSK Sağlık Hizmetleri Komutanlığı emrine girmiş ve 08 Eylül 2008' den itibaren de TSK Sağlık Hizmetleri Komutanlığı emrinde Erzurum Sağlık Hizmetleri Bölge komutanlığına bağlı 50 Yataklı Asker Hastane olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.