Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Alisofu Köyü'nde bugün öğle saatlerinde çıkan yangın, köyde büyük paniğe yol açtı.
Sarıkamış Alisofu Köyü'nde Korkutan Yangın: Ev, Ahır, Merek ve Arpa Yığını Alevlere Teslim Oldu
Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Alisofu Köyü'nde bugün öğle saatlerinde çıkan yangın, köyde büyük paniğe yol açtı. Özer Çamlı’ya ait bir evde başlayan alevler, kısa sürede ahır, merek ve çevredeki diğer yapıları da sardı. Yangını fark eden köylüler, hemen müdahaleye geçerek komşularından yardım istedi.
Yangının büyümesini engellemeye çalışan köylüler, aynı zamanda ahırda bulunan buzağıları güvenli bir şekilde tahliye etti. Aynı zamanda alevler evi tamamen sarmadan ev eşyalarının bir kısmı, köylülerin yardımıyla dışarıya çıkarıldı. Olay yerine kısa sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etmekte zorluk yaşarken, köylülerle birlikte uzun uğraşlar sonucunda yangın kontrol altına alındı.
Yangında, ev, ahır ve merek büyük ölçüde maddi hasar gördü. Ayrıca, yangın komşusu ve aynı zamanda amcasının oğlu olan Serkan Çamlı'nın arpa yığınının bulunduğu alana da sıçrayarak büyük zahiyat meydana getirdi. Merekteki yem bitkileri de kullanılamaz hale geldi.
Yangın sonrası soğutma çalışmaları devam ederken, yangının çıkış nedeni hakkında araştırmalar başlatıldı. Köylülerin ve itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yangının köydeki diğer noktalara sıçraması engellenerek, can kayıplarının önüne geçildi.