KARS Haber Girişi : 24 Eylül 2022 14:44

Sarıkamış'a 113 Milyon TL'lik Dev Yatırım

Sarıkamış'a 113 Milyon TL'lik Dev Yatırım
Kars, ilçe ve köylerde devam eden yatırım projeleri ve çalışmaları bir bir yerinde takip eden 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Sarıkamış'ta yapımı ve onarımı devam eden okullarda incelemelerde bulundu.

Sarıkamış'a 113 Milyon TL'lik Dev Yatırım

Kars, ilçe ve köylerde devam eden yatırım projeleri ve çalışmaları bir bir yerinde takip eden 65. Dönem Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Sarıkamış'ta yapımı ve onarımı devam eden okullarda incelemelerde bulundu.

Ziyaret kapsamında Sarıkamış’ta eğitim öğretim için 113 milyon TL yatırımın hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslan, ilk olarak 24 derslik Sarıkamış Şehit İlhan Yıldız Anadolu Lisesinin İnşaat alanını gezdi. Yapımı devam eden başka bir yatırım olan 24 derslikli Sarıkamış İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrencilik Pansiyon alanında da incelemede bulunan Ahmet Arslan, daha sonra başka bir eğitim yatırım olan 8 derslikli İmam Hatip Ortaokulu inşaat alanını kontrol etti.


Sadece bu dönemde 2023 inşaat sezonu için Sarıkamış’ta eğitim ve öğretim yatırımına harcanan tutarın 113 Milyon TL olduğunu hatırlatan Arslan, yaptığı açıklamada 2 ay önce ihale sözü verilen projelerin tamamının bugün inşaat alanını gezdiklerini söyleyerek,hız kesmeden devam eden yatırımlar hakkında kalem kalem bilgi paylaşımında bulundu.

Öte yandan çalışmaları yerinde inceleyerek, yetkililerden bilgi alan Arslan, yatırımların önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrencilerin hizmetine sunulacağını müjdeleyerek şunları söyledi: “Sarıkamış’ta devam eden okul şantiyelerde incelemelerde bulunduk. Memnuniyet ile ifade etmek isterim ki yaklaşık 2 ay önceki ziyaretimiz de ihale tarihlerini müjdelediğiniz işlerin tamamında şuan da fiilen çalışma var. Sırayla gidecek olursak 24 derslik Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 200 öğrenci pansiyonunun şantiyesinde yüzde 35 seviyelerine gelinmiş durumda bu sene inşallah kaba inşaatı bitecek önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirmeye çalışıyoruz. Lisemizin toplam bedeli 47 Milyon 270 bin Tl’dir. Hemen yine onun yanında 24 derslik Şehit İlhan Yıldız Anadolu Lisesinin şantiyesinde başlamış olup çalışmalar devem etmektedir. Şehit İlhan Yıldız Anadolu Lisesi yapımının toplam bedeli ise 27 Milyon 950 bin Tl’dir. Şimdi bulunduğumuz bölgede 8 derslik İmam Hatip Ortaokulu inşaatı devam ediyor. Çok hızlı bir şekilde arkadaşlar başlamış bizlerde zeminde beton dökülmesine eşlik ettik. Burasının bedeli de 15 Milyon 448 bin Tl’dir. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrencilere ve Sarıkamışlı gençlere daha kaliteli ve daha nezih bir ortamda eğitim imkanı sağlamış olacağız.”

Ayrıca, Sarıkamışlılara verilen sözlerin yerine getirilmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Arslan, Kars Milletvekilleri olarak; ben ve yol arkadaşım Prof. Dr. Yunus Kılıç hocamız Sarıkamışlı hemşerilerimize verdiğimiz sözü tek tek yerine getiriyoruz. Özellikle Sarıkamış’ta eğitim alanında bir çok okul başlattık ve devam ettiriyoruz. Sarıkamış’ta yapılacak yeni okulların yanı sıra bazı okulların ise onarım ve güçlendirme işleri ile birlikte toplam bedeli 113 Milyon TL. Sarıkamışlı hemşerilerimiz bilsinler ki bunlarla yetinmeyip daha önemli projeler ilçemize kazandıracağız.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda tüm bu yatırımların hayata geçirilmesi noktasında desteğini esirgemeyen Recep Tayyip Erdoğan’a da ayrıca teşekkür eden Arslan, “Tabi şunu da belirtmek isterim ki bizlere bu desteği veren başta bölgemizin hamisi ve liderimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer bakanımıza tüm Sarıkamışlı ve Karslı hemşerilerimiz adına teşekkür ederim.” dedi.