GÜNDEM Haber Girişi : 04 Nisan 2023 22:19

Sanayi İşletmecilerinin Dikkatine!!!

Sanayi İşletmecilerinin Dikkatine!!!
Sanayi işletmelerinin bir yıllık faaliyetleriyle ilgili yıllık işletme cetvellerini bildirmeleri hususunda uyarı yapıldı.

Sanayi İşletmecilerinin Dikkatine!!!

Sanayi işletmelerinin bir yıllık faaliyetleriyle ilgili yıllık işletme cetvellerini bildirmeleri hususunda uyarı yapıldı. 30 Nisana kadar e devlet üzerinden bildirim yapmayan işletmelere 5.252,00 TL olan idari Para Cezası uygulanacak.

Konuya dair yapılan yazılı açıklamada; “6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 5. Maddesi gereği Sanayi Sicil Belgesine Sahip olan Sanayi İşletmeler bir yıllık (2022) faaliyetleri ile ilgili yıllık işletme cetvellerini 01 Ocak-30 Nisan tarihlerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı https://sanayisicil.sanayi.gov.tr internet adresine girerek e-devlet üzerinden bildirmeleri gerekmektedir.

İşletmelerin 5.252,00 TL olan idari Para Cezası ile karşılaşmamaları için 2022 yılı yıllık işletme cetveli bildirimini belirtilen tarihler arasında https://sanayisicil.sanayi.gov.tr internet adresine girerek e-devlet üzerinden gerekli bilgileri doldurarak göndermeleri önem taşımaktadır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” Denildi.