SAĞLıK Haber Girişi : 31 Ekim 2017 13:18

Sağlık Sen Genel Başkanı Kars'tan Müjde Verdi

Sağlık Sen Genel Başkanı Kars'tan Müjde Verdi
Sağlık Sen Genel Başkanı Serhat Şehir Kars'tan Müjde Verdi!
Kars Güncel-Kars Sağlık ve Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) tarafından düzenlenen İl divan ve istişare şeklinde gerçekleşen kahvaltı programına Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin MEMİŞ, Sağlık-Sen Genel Başkan yardımcısı Kemal Çırak katıldı.

Büyük Kale Hotel'deki İl divan  programının ilk selamlama konuşması il şube başkanı Hasan Yazıcı tarafından yapıldı. Başkan Yazıcı; Genel başkan Metin Memiş ve Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak'a "hoş geldiniz" dedi. Programa katılan sağlık yöneticilerine , teşkilat temsilcilerine ve konuklara da  "hoş geldiniz" diyerek sözlerine başladı.

İl şube başkanı Yazıcı; yıpranma payının sağlık çalışanlar tarafından beklendiğini ancak sağlık çalışanlarının tamamının kapsayarak çıkması gerektiğini, aksi takdirde içi boş bir yıpranma  payı personeli daha da yıpratacağının altını çizdi.

Başkan Yazıcı; 4924'lü kadroya da değinerek, "Doğu illerimizin en büyük sıkıntısı personel sirkülasyonunun çok fazla olmasıdır. Personel 1 yılını doldurduktan sonra gitmek için arayışa geçmekte. 4924 ün yardımcı sağlık personeline de verilmesi halinde bu sorunun tamamen ortadan kalkacaktır." dedi.

Yazıcı, gelen misafirlere teşekkür ederek sözü Sağlık ve Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş' e bıraktı.

Genel başkan Metin Memiş konuşmasına 15 Temmuz  FETÖ hain darbe girişimi ile başladı. Genel başkan Memiş; 15 Temmuz darbe girişimi sırasında meydanlara ilk olarak Memur-Sen  teşkilatı üyelerinin indiğinin altını çizerek, sözde milliyetçi  sivil toplum kuruluşlarının darbe gecesi tek bir açıklamalarının olmadığını iddia etti. "Hatta sonrasında bile ülkeyi ele geçirmeye çalışan FETÖ'ye darbe girişimi bile diyemediler.

Değerli sağlık emekçileri; Sağlık-Sen teşkilatı olarak hiçbir zaman Kısır sendikacılık yapmadık" diye konuştu. Ayrıca, 15 Temmuz gecesinde milli bir görüş sergilediklerini vurgulayan Memiş, bu ülkeyi yedi düvele ve yandaşlara peşkeş çekmediklerini altını çizdi. "Mesele vatansa gerisi teferruattır" sözü ile Türkiye'yi Suriye yapmalarına müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Genel başkan Memiş; Aldanan ve aldatan sendikacılık yapmıyoruz, kazanımların tamamında büyük emeklerin ve çabaların olduğunu siz değerli çalışanlara belirtmek isterim. Dedi ve öncelikli olarak  Yıpranma payına değindi. Memiş, "Sağlık çalışanlarımızı Nöbet tutmadı diye yıpranma payı vermemek yıpranma payına ters düşecek bir durumdur. Ayrıca  personeller arasında çatışmaya, moral bozukluğuna yol açacaktır. Biz sağlık-sen olarak bu şekilde çıkacak içi boş yıpranmaya karşı durduk.  Sayın Cumhurbaşkanımız Külliyede düzenlenen programda  'Yıpranma talimatını vermiştik bu güne kadar çıkmadı, ama buradan söz veriyorum 16 Nisan tarihi itibariyle bu konunun takipçisi ben olacağım ve yıpranma payını inşallah çıkaracağız' diye bir kez daha yineledi. Bizde Kars'tan sağlık bürokratlarına diyoruz ki sayın Cumhurbaşkanımızın sözünü yerde bırakmayın, yıpranma payını içi dolu bir şekilde masaya getirin" dedi.

Genel Başkan Memiş; yıpranma payı konusunda Cizre'yi ziyaret anısını da anlatmadan geçemedi. Cizre ziyaretinde kentte sadece güvenlik güçleri ve sağlık çalışanlarının olduğunu ifade ederek, "Bir çok kamu kurumunun kapısının dahi kapalı olduğunu yada muhatap bulunamadığı bir ortamda  terör saldırılarının olduğu, silahların patladığı bir ortamda canı pahasına hizmet veren sağlık çalışanlarına neden yıpranma payını çok görürsünüz" diyerek yetkililere seslendi.

Memiş daha sonra, "İçimizi acıtan bir diğer konu ise adaletsiz döner sermaye dağıtımıdır.Döner sermaye konusunda hekimlerimiz ile yardımcı sağlık personelimiz arasında makas açılmıştır.Bu sözlerimden dolayı hekimlerimizin yanlış anlamasını istemem.Hekimlerimiz elbette hak ettiği döneri alacaktır.Ancak yardımcı sağlık personelimizin ek döneri çok düşük seviyelerde kalmıştır.Hatta hastanelerimizden sabit üstü ek döner alabilen yaklaşık  %30 oranında hastane kalmıştır.  Bu rakamlara baktığınızda döner sermaye dağıtımının ne kadar adaletsiz olduğunu  görmekteyiz. Biz bu konuları her platformda söylüyoruz ve kazanım elde edene kadar da söyleyeceğiz .Diyoruz ki döner sermaye adaletten uzaktır, acilen değiştirilmesi gerekmektedir.

 Döner sermaye, Lisans tamamlama, yıpranma payı ve kreş konusunun Sağlık-Sen'in öncelikli talepleri içinde oldu." diye konuştu.

Memiş, lisans tamamlamanın hayata geçtiğini, kreş konusunda da mutabakata varıldığını ancak bazı hastanelerimizin fiziki eksiklerin olduğunu da ifade ederek, bu konunun da önemli olduğunun altını çizdi ve ancak sağlam vücut, sağlam akıl ve sağlam moralle sağlık hizmetinin daha kaliteli verileceğini belirtti. Memiş, bunun için anneyi çocuğundan ayırmadan emin ellere teslim edecek bir kreş hizmetin hayata geçmesi gerektiğini söyledi.

Lisans tamamlama konusunda da değinen Sağlık ve Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen)Genel Başkanı Metin Memiş; "Lisans tamamlama çok önemli bir başarıdır.Bu konuda ki derdimiz diploma değil ,bizim baktığımız personelin cebine ne kadar para girmiştir dedi. 2014 yılında çıkarılan lisans tamamlamada  şu ana kadar yaklaşık 250 bin kişi yararlanmıştır" bilgisini verdi.

Genel başkan metin Memiş; son olarak Kars'tan sağlık çalışanlarına şu şekilde seslendi:

"Arkadaşlar emeklerimizin karşılığı er yada geç yerine ulaşıyor ve kazanıma dönüştürüyoruz bundan hiç şüpheniz olmasın. Bu kazanımların gücün arkasında siz değerli çalışanlarımız var.Yaklaşık 500 bin çalışanımızla büyük bir gücüz. Sizden aldığımız bu güçle masaya gidiyoruz. Daha birkaç sene önceye kadar diğer sendikal faaliyette bulunanlar ,bizlere yandaş diyenler yıpranma payını, lisans tamamlamayı, kreş konusu onlar için söz konusu bile değildi.Siz değerli ,güçlü teşkilatımız ile ısrar ettik ,mücadelemizi sürdürdük ve kazanıma dönüştürdük.Yıpranma payını da içi dolu bir şekilde güçlü teşkilatımız ile inşallah en kısa sürede kazanıma dönüştüreceğiz.

Değerli sağlık hizmeti sunan  meslektaşlarım , sağlık hizmeti yeryüzünde en kutsal hizmetlerden biri. Biz de sağlık çalışanlarının bu kutsallığını değersiz gösterme,hiç etme çalışmalarına müsaade etmemiz asla beklenemez. Kars il şube başkanlığının düzenlemiş olduğu İl divan ?istişare kahvaltı proğramına genel merkezim adına Hasan başkan ve yönetimine teşekkür ediyorum.Ayrıca proğrama katılım sağlayan tüm sağlık yöneticilerimize, telsilcilerimize ve konuklara ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım"

 İl divan kahvaltı programına Sağlık ve Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen)Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak, Sağlık-Sen Kars İl Şube Yönetimi, İl ve ilçe teşkilat temsilcileri, Ağrı Sağlık-Sen İl Şube Başkanı, Ardahan İl Şube Başkanı,  Memur-Sen İl Şube Başkanı, A.S.P.İl Müdürü, Sağlık İl Müdür Yardımcısı, Harakani devlet hastanesi başhekimi,  Hastane Müdürü,  Şube müdürleri ve misafirler katıldı.

Kaynak: Kafkas Haber Ajansı

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • vay be 01 Ocak 1970 02:00

    sayin sendika baskani harakani devlet hastanesine bi ugrasaydiniz.sendika uyesi yoneticiler makami dolduruyor .ne calisan nede hasta memmun

  • karsli 01 Ocak 1970 02:00

    sendika yetkilileri calisanlar arasinda adalet yok .hizmet yok sizden gucu alan temsilci bile amir oluyor.

  • 3636 01 Ocak 1970 02:00

    karsta saglik bitmis.sizin refarans oldugunuz kisiler calismiyor...gucu hissettiriyorlar ama icraat goremiyoruz.