GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 07 Aralık 2020 15:20 Haber Girişi : 07 Aralık 2020 15:28

Sağlık Bakanlığı Karantina Süresini 10 Güne Düşürdü

Sağlık Bakanlığı Karantina Süresini 10 Güne Düşürdü
Sağlık Bakanlığı Covid-19 algoritma rehberini değiştirerek, sağlık çalışanları dışında olan vatandaşların karantina süresini 10 güne düşürdü.

Kars Güncel- Sağlık Bakanlığı tarafından Koronavirüs yakın temaslı takibi, salgın yönetimi ve evde hasta izlenimi ile filyasyon algoritmalarında değişiklik yaptı.

Sağlık Bakanlığı web sitesinde 7 Aralık 2020 tarihli güncellenen Bilimsel Danışma Kurulu Çalışması yeni bilgilendirme klavuzunda; "Filyasyon bulaşıcı hastalıklar görüldüğünde koruma ve kontrol önlemlerinin alınması amacı ile kaynağın tespiti ve temaslıların belirlenmesi için yapılan bütün çalışmalardır. COVID-19 vakası ile teması (yakın temaslı) olanlar 10 gün süreyle izlenir.  7. günde yapılacak olan PCR testinin negatif çıkmasıyla birlikte izolasyon sonlandırılacak.

Asemptomatik veya Hafif Vakalarda, PCR pozitif vakalarda PCR alındığı günden itibaren, olası vakalarda semptom başlangıcından itibaren 10. günün sonunda izolasyon sonlandırılır.

Kesin veya olası COVID-19 enfeksiyonu olan bir kişi ile damlacık enfeksiyonuna yönelik korunma önlemleri alınmadan yakın temas etmiş olan kişiler, son temaslarından sonraki 10 gün boyunca; COVID-19 semptomları açısından telefon ile sorgulanarak izlenmeli, gerekir ise ev ziyareti yapılmalıdır." şeklinde düzenlendi.

Daha fazla detaylı bilgi için tıklayınız.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.