KARS Haber Girişi : 12 Mayıs 2018 21:07

Sağlık Bakanı Müşaviri Enginer Birdal Kars'tan Aday Adayı Oldu

Sağlık Bakanı Müşaviri Enginer Birdal Kars'tan Aday Adayı Oldu
Enginer Birdal, Kars Milletvekili Aday Adaylığını Açıkladı

Kars Güncel-Kars’ın tanınan ve sevilen isimlerinden Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Sağlık Bakanı Müşaviri Enginer Birdal, görevlerinden istifa ederek 24 Haziran’da yapılacak 27. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Ak Parti Kars Milletvekili Aday Adayı oldu.

Güçlü Lider Güçlü Türkiye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği sayesinde ülkemizin başından geçen badireleri birer birer atlattığını dile getiren Enginer Birdal, “Güçlü Lider, Güçlü Türkiye diyerek çıktığımız bu yolda 24 Haziran seçimlerini de sorunsuz bir şekilde geçip ülkemizin gelmesi gereken konumuna getirmek birincil hedefimiz. Bu nedenle liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Halka Hizmet Hakka Hizmettir’ anlayışından yola çıkarak, Kars için elimizden geleni yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Lider Ülke Türkiye

Milletvekili Adaylığının nedenlerini sıralayan Enginer Birdal, “Cumhuriyeti'mizin 100'üncü yılı olan 2023'te ihracat rakamları 500 milyar dolara ulaşan, kişi başına düşen milli geliri 30 bin doları bulan, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında bulunan, teknolojide, ulaşımda, bilişimde, eğitimde, sağlıkta yaşam standardını, gelişmiş ülkelerin halklarının mevcut yaşam standartlarının üzerine taşıyan, sağlık kuruluşlarının sunduğu reel sağlık hizmetlerinin dünyadaki tıp turizmi hareketinde payını yaratmak ve geliştirmek için devlet kuruluşları, sivil toplum örgütleri, aracı kuruluşlar ve medikal turizmi geliştirilmesinde rol oynayacak tüm kuruluşlar ile ortak bir çalışma platform oluşturan ve bu platform her geçen gün adım adım genişleten bir Türkiye için Ak Partiden aday adaylığımıilan ediyorum” dedi.

Güçlü Kars Güçlü Türkiye

Adaylık çalışmalarına hızla başlayan Birdal, kendisinin de Karslı olduğunu vurgulayarak, “Çocukluk ve ilk gençlik yıllarımı Subatan köyünde geçirdim. Bu sebeple Kars’ın ihtiyaçlarına hâkimim. Kars güçlü olursa Türkiye güçlü olur. Kars’ı uluslararası arenada daha çok tanıtmak için teşkilatlarımızla birlikte çok çalışacak ve Serhatler şehrimizi her alanda şaha kaldıracağız.” diye konuştu.

Enginer Birdal Kimdir?

1965 Kars doğumlu. İlk ve orta eğitimi Kars’ın Subatan köyünde, lise eğitimini ise Susuz ilçesi K.K Öğretmen Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Bölümünü bitirdi. Ahmet Yesevi Üniversitesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri üzerine yüksek lisans eğitimi aldı. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yürüttüğü doktora çalışması sürmektedir.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Harun IŞIK 01 Ocak 1970 02:00

    Köyden Başkente adım adım adeta KARS için elzem olan tecrübelerden geçmiş bir aday Enginer Bey... Köy, kasaba, şehir...tarım, hayvancılık, ziraat... memuriyet, bürokrasi, siyaset... sivil toplum, gelenek-görenek, örf-anane ... velhasıl Kars Ankara’ya, Ankara Kars’a kendini ifade edebilecek inşallah daha mutlu bir KARS, daha mutlu KARSLI için bir fırsat doğacak