KARS Düzenleme Tarihi : 16 Ekim 2020 19:33 Haber Girişi : 16 Ekim 2020 19:48

Sağlık Bakanı Koca'dan Kars Açıklaması

Sağlık Bakanı Koca'dan Kars Açıklaması
Bakan Koca, Doğu Anadolu bölgesi salgınla mücadele toplantısında Kars'la alakalı sayısal bilgileri paylaştı.

Kars Güncel- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Tunceli ve Bingöl’ün olduğu 8 ili kapsayan Doğu Anadolu Bölgesi değerlendirme toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca toplantı öncesinde 8 ilin il sağlık müdürleri ve saha koordinatörleriyle bir araya gelerek, her kent için durum analizi ve stratejik değerlendirmeler yaptı. 

Bakan Koca'dan Kars'ın Korona Verileri Açıklaması
Toplantı sonrasında yapılan açıklamada Bakan Koca Kars'la alakalı sayısal veriler paylaşarak bazı uayarılarda bulundu.

Koca, Kars'ta vaka sayılarının Eylül ayı öncesine göre % 25 oranında azalmanın olduğunu, Yatak doluluk oranının % 38, Yoğunbakım doluluk oranının % 45, Solunum cihazı doluluk oranının % 12 seviyesinde olduğunu belirtti.

Koca açıklamasının devamında; Vaka sayılarında azalma sonrasında rehavete kapılmamanın önemini vurgulayarak Kars için 60 yaş üstü vatandaşlara uyarılarda bulundu. Koca'nın açıklamasında 60 yaş üstü vatandaşlarımızın hastalığa yakalanma oranında olumsuz tablo var, bu oranlar Kars ve Iğdır'da 2 katı. Bu oranlara bakarak bölgede yaşayan vatandaşlarımıza büyüklerimizi daha iyi korumamız gerektiğini söylüyor." dedi.

Kars'ta filyasyon ekip sayısının 72 olduğunu belirten Koca, ayrıca Kars Şehir Hastanesi'nin son durumu hakkında ise " 500 Yataklı Hastanemizin projesini bu yıl tamamlıyoruz." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.