Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Salgının Birinci Yılında Açıklamalarda Bulunuyor

Kars Güncel- Bakan Koca Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayında salgın sürecini ve aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Koca açıklamasında; "Çok yakında 5 yerli aşı adayı insan çalışmalarına başlayacak ve yakın gelecekte kendi aşımızı kullanacağız. Sinovac aşısı yapılan çalışmalarda beklenen koruyuculuğu gösterdiğini ortaya koydu. Koronavirüs kısa bir zaman zarfında grip gibi bir hastalık haline gelmeyecek ama 2021 yılında da aynı şekilde devam etmeyecek, etkisini kaybedecek ve korku unutulup gidecek.

Sizlere maskeleri takmayacağımız günleri tam olarak vaad edememe ama oraya doğru yürüyouz. Bilimin ve insanlığın hedefi bu. İnsanlarımızın 50 milyonluk kısmının aşısını yaparsak salgın baskı olmaktan çıkacak. Virüsün yayılım hızı düşüecek. Aşı tamamalanıncaya kadar elimizdeki tek silah tedbirdir.

Türkiye'de salgının görüldüğü tarihten beri 30 bine yakın ölüm sayısı ve toplam vaka sayısı 3 milyona yaklaştı. 

Karamsarlık, belirsizlik ve bıkkınlığı üstümüzden atalım, geleceğe ilişkin umutlarımzla yarınlarımıza bağlanalım. 13 ocakta başlayan aşı rogramı yürüyor. Program tamamalandığında vaka sayısı 5 ise 1'e inmiş buna yaklaşmış olacağız. 1 Mart'tan itibaren kontrollü normalleşmeye geçerek 81 ilin durumunu gösteren risk haristasını ortaya koyduk.

42 ilimiz mavi ve sarı renkli bu iki grupta diğer illerimiz ise turuncu ve kırmızı renkle gösterilen iller. Bir yılda gördük ki salgın tehdit etmekle kalmaz, hürriyetimize göz diker, bizi bir hayat tarzına mahkum etti. Gevşeklik gösterir mevzi kaybedersek üzücü günler yaşarız. Tablonun ne kadar hızlı değiştiğini önceki aylardan biliyoruz." dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.