TÜRKİYE Haber Girişi : 10 Nisan 2020 19:20

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Önemli Açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Önemli Açıklamalar
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrasında basın açıklaması yapıyor.
Kars Güncel- Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca videokonferans yoluyla yapılan Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Bilkent Yerleşkesi'nde önemli açıklamalarda bulunuyor.

Bakan Dr. Fahrettin Koca; "Size bazı rakamlar vereceğim, Devletimizin toplam sağlık personelimizin sayısı 1 milyon 61 Bin 635'tir. Bu sağlık ordumuz size hizmet veren bu orduya güvenin. Ülkemizin sağlık alt yapısına güvenin. Ülkemiz virüsün dünyaya duyurulduğu tarihten beri sürecin bilim insanlarına bırakıldığı bu stratejiye güvenin. Bugüne dek 2423 hastamız iyileşip taburcu edildi, sağlık ordumuzun hastalığı yenme konusundaki kararlılığa güvenin.

Sosyal İzolasyona Uyun Hareketliliğe Ara Verin
Virüsü kesin olarak taşıdığı bilinenler tedavi altında, dışarıda kimin taşıyıp taşımadığı bilinmediği için önlemimizi alalım, sosyal hareketliliği askeriye indirin, bana birşey olmaz demeyin. Gençler sizde belirti olmaması sizi yanıltmasın, virüsü yenemeyecek kişilere virüs bulaştırma ihtimaliniz olduğunu unutmayın. 

Sağlık Çalışanlarımızın Uyarılarını Dikkate Alın
Salgını kontrol altına alma gücümüze gerekli tedavi imkanları sunma gücümüze inanın fakat küçücük bir riske karşı kendinize güvenmeyin birşey olmaz güvencesi tehlikelidir. Türkiye'nin bütün illeri ilçeleri ve köyleri hepimiz bu mücadelenin kurallarına ne kadar hızlı ve adepte olursak o kadar hızlı sonuç alırız ve hastalığın yeni kişilere bulaşmasını önleyeceğiz. Bu sözler bu talepler bana ait değil sahada mücadele veren sağlık çalışanlarımıza da ait söz ve taleplerdir.

Sağlık Çalışanlarına Şiddet Yasası İçin Milletvekillerine Çağrı
Milletvekillerine seslenmek istiyorum, sağlık camiası olarak sürüp gelen sorunumuz var, bu sorunu sineye çekmedi, hekimler ve diğer personellerimizin  uğradığı şiddete yönelik yasalar her zaman caydırıcılıktan uzak kaldı. Salgınla mücadele eden çalışanlarımıza yönelik yeni bir şiddet olayı toplumun vicdanını yaralayacaktır. Sizlerden istirhamımız bu yasa tasarısının meclisin her üyesinin evet oyuyla bir an önce yasalaşmasıdır. Meclisten personelimiz için bir kalkan istiyoruz.

10 Nisan 2020 Cuma Koronavirüs Bilançosu 
Türkiye'nin bugün son durumu hakkında bilgiler toplam test sayısı 307 Bin 210 oldu, bugün 30 Bin 864 yeni test yapıldı,   4747 yeni vaka , vefat eden 98 iyileşen 281 hastamız oldu, toplam vefat sayımız ise 1006'ya  yükseldi.

Ülkemizde vaka sayısına göre ölüm oranı %2,15 tir,  Millet devlet el birliğiyle biz bu koronayı yeneceğiz"dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.